Jokainen CV on aina tekijänsä näköinen, mutta on tiettyjä asioita ja ominaisuuksia, joita hyvin laaditusta CV:stä yleensä löytyy. Työkokemuksen, koulutuksen, kurssien, kielitaidon ja muun osaamistiedon lisäksi tarkista, löytyvätkö nämä sinun CV:stäsi.

1. Linkit sosiaalisen median profiileihin ja muihin lisätiedon lähteisiin

Linkit työnhakua tukeviin sosiaalisen median profiileihin, blogiin tai nettisivuillesi kannattaa lisätä CV:lle. Niiden kautta sinulla saattaa olla kerättynä esimerkiksi suosituksia tai työnäytteitä, joihin rekrytoija voi jo etukäteen tutustua. Tällä tavoin saa myös hyvän käsityksen verkostoistasi. Laajasta verkostosta ja aktiivisuudesta somessa saattaa olla yllättävää etua työnhaussa.

2. Kuvaus osaamisesta CV:n alussa

CV:n alkuun voit kirjoittaa muutaman lauseen mittaisen kuvauksen, jossa kerrot lyhyesti omasta ydinosaamisestasi ja vahvuuksistasi. Tämä osio on hyvä päivittää sen mukaan, minkälaista työtehtävää olet hakemassa. Kuvauksen tarkoitus on herättää lukijan mielenkiinto ja tarjota osaamisellasi ratkaisu rekrytoijan pulmaan.

3. Pysy johdonmukaisena

Kun rekrytoijalla on edessään kymmeniä, jopa satoja, CV:tä, on yhteen käytetty aika verrattain hyvin lyhyt. Pidä tämä mielessäsi kun laadit CV:täsi, ja yritä löytää jokin punainen lanka, jonka ympärille rakennat selkeän paketin kuvaamaan osaamistasi ja taitojasi. Panosta selkeään, loogiseen esitystapaan ja muutamiin tehokeinoihin, josta lukijan on helppo hahmottaa olennaisimmat asiat.

4. Laadi CV tavoitekohtaisesti

Yksi CV ei toimi kaikkiin paikkoihin, etenkin jos tavoittelet erityyppisiä rooleja ja osaamisesi sopii useampiin erilaisiin työtehtäviin. Siksi CV kannattaa laatia tavoitekohtaisesti. Jos olet esimerkiksi markkinoinnin ja viestinnän ammattilainen, ja haet sekä markkinoinnin, että viestinnän työpaikkoja, voi sinulla olla kaksi erilaista CV:tä, joissa toisessa painotetaan markkinointiosaamista, ja toisessa viestintätaitoja. Nosta siis esille ne osaamisesi ja vahvuutesi, jotka tekevät sinusta kiinnostavan hakemaasi tehtävään.

5. Kirjoitusvirheet loistavat poissaolollaan

Oikeinkirjoituksen korostaminen saattaa vaikuttaa kevyeltä muotoseikalta, mutta tämän merkitystä rekrytoijat korostavat aina kun puhutaan hyvän CV:n ominaisuuksista. Oikoluvun merkitystä ei siis voi liiaksi korostaa. Tuplavarmista siis oikeinkirjoitus vielä kerran huolellisen vaikutelman antamiseksi, ja luetuta CV vaikkapa ystävällä.

Täällä voit vielä tutustua rekrytoijien näkemyksiin hyvästä CV:stä ja hakemuksesta

 
Katso avoimet työpaikat
 

Mirva Puranen
Monster