Näiden kuuden kysymyksen avulla voit kirkastaa ajatuksiasi siitä, olisiko aika etsiä uusi työpaikka ja uudet haasteet.

1. Inspiroiko työsi sinua?
Jos työsi ei enää herätä sinussa iloisesti kuplivaa innostusta, ja ajatus tulevasta työpäivästä tuntuu lähinnä ikävältä velvollisuudelta, kannattaa selvittää itselleen miksi näin on. Vika ei välttämättä olekaan itse työssä, vaan tavassa jolla lähestyt työtäsi tai työympäristöäsi. Ehkä työsi ei anna sinulle merkityksellisyyden tai onnistumisen kokemuksia, ja tavoitteet ovat sinulle epäselvät. Jos varsinaiset työtehtäväsi kuitenkin tympäisevät, on ehkä aika katsella jotakin muuta tekemistä.

2. Oletko saanut tehdä jotakin aivan uutta?
Onko nykyinen työsi antanut sinulle mahdollisuuden oppia uutta? Oletko päässyt kokeilemaan jotakin sellaista, mitä et aikaisemmin ole päässyt tekemään? Samojen tehtävien toistaminen päivästä ja viikosta toiseen tappaa helposti mielenkiinnon ja passivoi. Mieti, minkälaisia onnistumisia sinulle on vuoden mittaan kertynyt. Jos niitä ei ole, pohdi, miltä se sinusta tuntuu – jos kaipaat uuden oppimista ja haasteita, ehkä seuraava steppi uralla olisi pian paikallaan.

3. Onko palkkaasi nostettu viime aikoina?
Myös palkka voi olla signaali sille, kannattaako sinun pysytellä nykyisessä työssäsi. Jos palkkaasi ei ole kajottu pariin viime vuoteen, saattaa nopein tapa palkankorotukselle löytyä työpaikkaa vaihtamalla.

4. Voitko vaikuttaa työsi sisältöön?
Vaikutusmahdollisuudet oman työn sisältöön ja siihen, miten työtäsi teet, ovat useimmille meistä valtava motivaation lähde. Jos koet, ettet pysty juurikaan vaikuttamaan siihen mitä teet ja tilanne ei lähiaikoina ole muuttumassa, ja jos se aiheuttaa sinulle epämieluisia tilanteita ja tuntemuksia, kannattaa energiansa seuraavaksi suunnata uuden työpaikan etsintään.

5. Onko ruoho todella vihreämpää aidan toisella puolen?
Tämä sanonta on tuttu monesta eri yhteydestä. Sitä voidaan hyödyntää myös työpaikan vaihdon aprikoimiseen. Tyytymättömyys työssä ei välttämättä lopu työpaikkaa vaihtamalla, varsinkaan silloin, jos syyt tyytymättömyyteen ovat sinussa itsessäsi. Siksi onkin tärkeää selvittää huolella, miksi haluat lähteä nykyisestä työstäsi. Jos löydät jonkin selkeän syyn, voit lähteä kartoittamaan sellaisia yrityksiä, joissa tämä kyseinen asia on paremmalla tolalla.

6. Näetkö itsesi työnantajasi palveluksessa myös tulevaisuudessa?
Kurkista tulevaisuuteen ja mieti, näetkö itsesi nykyisen työnantajasi leivissä myös parin vuoden päästä. Entä voivatko haaveilemasi urasuunnitelmat ja mahdolliset etenemistoiveet toteutua nykyisen työnantajasi palveluksessa? Jos vastaus näihin kysymyksiin on ei, silloin työnantajan vaihto on varmasti paikallaan.

Lähde: Monster.com

Mirva Puranen
Monster.fi