Uusi vuosi tuo monelle mukanaan uudistumisen tarpeen. Kokosimme muutamia vinkkejä työnhaun tehostamiseksi vuodelle 2016. Poimi tästä sinulle sopivat keinot, ja ehkä vuosi 2016 tuo mukanaan uudet haasteet työelämässäsi!

Hyödynnä sosiaalista media täysillä

Jos et vielä ole ottanut sosiaalista mediaa tehokäyttöön työnhaussasi, nyt on aika tehdä se. Hyödynnä mahdollisuudet tuoda osaamistasi esille ja rakentaa henkilöbrändiäsi ja mielikuvaa osaamisestasi. Verkostoidu ja liiku siellä missä alasi ammattilaiset ja työnantajat liikkuvat ja osallistu keskusteluun heidän kanssaan. Muista myös käyttää eri kanavia monipuolisesti hyväksesi.

Leikittele CV:si ulkoasulla

Oletko jo kokeillut laatia visuaalisesti hiukan houkuttelevamman CV:n vanhan CV:si tilalle? Visuaalinen CV on yksi keino erottua massasta ja sen avulla voit esitellä osaamistasikin hiukan erilaisin tavoin kuin perinteisellä CV:llä. On myös hyvä muistaa, että alkuvuodesta työnhaku on yleensä vilkkaimmillaan, joten erottautuminen on sitäkin tärkeämpää. Täältä voit lukea lisää visuaalisen CV:n rakentamisesta.

Anna itsellesi myös lupa hengähtää

Työnhaku käy työstä – ja monille se on vielä enemmän. Työnhaku on aikaa vievää puuhaa ja saattaa viedä liikaakin energiaasi. Entä jos rakentaisitkin itsellesi työnhakuaikataulun, ja silloin kun keskityt työnhakuun, et tee mitään muuta? Näin voit päivittäisen rupeamasi valmistuttua myös hiukan levähtää, jotta jaksat taas seuraavana päivänä orientoitua tuorein ja levännein ajatuksin seuraaviin hakuihisi.

Laajenna verkostojasi

Jos työnhakusi tuntuu junnaavan paikoillaan, panosta verkostoitumiseen. Käy alasi tapahtumissa – ja muissakin – tutustu ihmisiin vaikkapa työnhakutapahtumissa, ja lyöttäydy mukaan erilaisiin vapaamuotoisiin verkostoihin, joita sosiaalisen median suosiollisella avustuksella syntyy runsaasti. Tai perusta vaikka oma verkostosi!

Anna aikaasi vapaaehtoistyölle

Sen sijaan, että käyttäisit aikaasi vain työnhakuun tai keskittyisit harmittelemaan työttömyyttäsi, osallistu vapaaehtoistyöhön. Sen avulla voit ideaalitilanteessa löytää urallesi aivan uuden suunnan, ja vähintäänkin paikata mahdollisen työttömyyden jättämää aukkoa CV:ssäsi.

Tee lista unelmatyöpaikoistasi

Oletko koskaan pysähtynyt pohtimaan, missä haluaisit olla töissä jos saisit vapaasti valita? Entäpä jos listaisitkin kaikki ne yritykset, joissa työskentelystä haaveilet, ja alat järjestelmällisesti pyrkiä töihin juuri heille? Motivaatio on yksi rekrytoijien eniten arvostamista asioista, ja miten se voisikaan sen paremmin näkyä kuin hakiessasi sellaiseen yritykseen, joka saa sinut innostumaan!

Onnea ja tsemppiä työnhakuun!

Mukailtu Undercover Recruiterin artikkelista.

Mirva Puranen
Monster.fi