Aamulehti kertoi 19.2. tamperelaisen Heidi Hietarannan työllistymisestä miehensä Facebook-tempauksen ansiosta. Mies tarjosi pelkän puskaradion hyödyntämisen sijaan 500 euron vinkkipalkkion vihjeestä, joka johtaisi Heidin työllistymiseen. Tempaus kannatti, sillä yhteydenottoja kertyi 16, joista yksi johti Heidin työllistymiseen oman alan töihin.

Tempaus sai Heidin erottumaan massasta, ja se herätti kiinnostusta mediassa asti. Sana Heidin työnhausta siis levisi ja keräsi seuraajia. Heidin hakemiin avoimiin paikkoihin saattoi olla jopa 300 muuta hakijaa, joten erottuminen edukseen pelkällä hakemuksella oli haastavaa.

Jos sinä etsit töitä sellaisten tehtävien parista, joihin tiedät hakevan satoja muitakin, olisiko nyt sopiva hetki miettiä, miten juuri sinä erottuisit näistä muista hakijoista? Tai löytää se seuraava työpaikka jostakin aivan muualta kuin avoimeksi ilmoitettujen työpaikkojen joukosta?

Kaikilla ei ole mahdollisuutta tarjota vinkkipalkkioita, mutta sosiaalisen median avulla voi suhteellisen helposti saada oman viestinsä kulkemaan – kunhan siinä on jokin puhutteleva kulma, joka saa painamaan Jaa-nappia. Muutaman euron panostuksella voi myös ostaa kohdennettua mainontaa Facebookista, vaikkei satasten budjetteja olisikaan käytössä. Meillä jokaisella on myös verkostoja – kerro ihmeessä heille työnhaustasi, ja sopiva mahdollisuus saattaa osua kohdalle yllättävästäkin paikasta.

Luin myös eräästä Facebook-ryhmästä vinkistä, jonka ryhmäläinen oli antanut kiinteistöhuollon tehtäviä etsivälle tuttavalleen. Hän kehotti tekemään lumityöt itseä kiinnostavan yrityksen pihalta aamulla ennen kuin väki tulee töihin, ja ojentamaan töihin tuleville kahvimaidot CV:n kera. Tai entäpä jos veisit vaikka kahvikupposet mukanasi kun seuraavan kerran menet tapaamaan suorahakukonsulttia tai rekrytoijaa?

Työnhaussakin on siis lupa käyttää luovuutta, ja pohtia, mikä juuri minua kiinnostavissa yrityksissä ja työtehtävissä puhuttelisi hakemuksen vastaanottajaa ja herättäisi hänen mielenkiintonsa.

Aamulehden juttu Heidin työnhausta on luettavissa täällä.

Mirva Puranen
Monster.fi