IT-alalla on edelleen kasvava pula ammattitaitoisista tekijöistä. Ohjelmisto-osaamisen puutetta pidetään myös jarruna Suomen talouskasvulle ja uudistumiselle.

Nykyiset usean vuoden kestävät aikuiskoulutukset eivät yksinään ole tarpeeksi tehokkaita vastaamaan työmarkkinoiden muuttuviin vaatimuksiin. Alun perin ruotsalainen henkilöstöyritys Academic Work on alkanut ratkaista ongelmaa ja kehittänyt uudenlaisen koulutuskonseptin, Academyn.

Kolme kuukautta tehokasta opiskelua ja varma työpaikka

Academyssä käytetään kiihdytetyn oppimisen menetelmää. Kyseessä on vain 12 viikon ilmainen koulutusohjelma, joka sisältää pääosin käytännön työskentelyä. Intensiiviseen koulutusjaksoon sisältyy 500 tuntia koodausta Javalla ja muilla web-tekniikoilla. Koulutettavat valmistuvat Junior IT-konsulteiksi ja Academic Work takaa valmistuville varman työpaikan.

Ensimmäinen Suomessa järjestetty Academy-koulutus on parhaillaan loppusuoralla ja ensimmäiset suomalaiset Academyssa koulutetut IT-konsultit valmistuvat joulukuussa 2017.

Yli 80 % kurssin opiskelijoista on jo nyt tiedossa työpaikka, minne he tulevat työllistymään. Academic Work neuvottelee parhaillaan loppujenkin työpaikoista ja tuleva työpaikka on heillekin selvillä ennen kurssin päättymistä.

Ensimmäisestä koulutusohjelmasta valmistuneet ovat taustoiltaan eri aloilta, joukosta löytyy esimerkiksi biolääketieteiden maisteri, teologi ja tanssinopettaja. Academy-koulutus onkin turvallinen tapa vaihtaa alaa, sillä koulutuksen jälkeen pääsee heti aloittamaan alan työt.

Academy laajentuu tulevaisuudessa

Ruotsissa Academyssa on koulutettu jo yli 400 IT-alan työntekijää. Suomessakin koulutettavien määrä on tarkoitus viisinkertaistaa jo ensi vuonna. Javan lisäksi kurssitarjottimelle on tulossa muitakin ohjelmointikieliä.

Lisäksi Academy aikoo myöhemmin laajentaa koulutustarjontaa myös muille toimialoille, joissa on kova tarve ammattitaitoisista osaajista.

Haku tammikuussa alkavaan koulutusohjelmaan on auki

Ensi vuoden alussa alkaa toinen Academy-koulutusjakso Suomessa, johon on nyt haku käynnissä.

Vaikka aikaisempia IT-alan opintoja ei tarvita, koulutuksen valintaprosessi on melko vaativa, mutta näin saadaan varmistettua, että kurssille valitaan henkilöt, joilla on oikeanlainen kiinnostus, soveltuvuus ja motivaatio alalle. Valintaprosessin onnistumisesta kertoo se, että koulutuksen keskeyttäneitä ei juurikaan ole, etenkin kun vertaa siihen, kuinka moni keskeyttää saman alan AMK-opinnot.

Jos koet, että Academy sopisi juuri sinulle, hae ohjelmaan viimeistään 3.12.2017.

Katso lisätiedot ja hae

 

Krista Vuori / Monster.fi