Mitä rekrytoijat etsivät työnhakijoissa? Mikä herättää kiinnostuksen ja miten hakija voi parantaa mahdollisuuksiaan edetä haastatteluun? Näihin kysymyksiin vastasi kuusi ammattilaisrekrytoijaa Monster Klubilla Alma-talolla.

Paikalla oli rekrytoijia kolmesta eri yrityksestä: Mercuri Urvalista rekrytointikonsultit Saara Campbell ja Annukka Tervo, Suomen Vahinkovakuutuksesta HR-asiantuntija Satu Junninen sekä VMP Groupista rekrytoijat Meri Grönroos ja Johanna Santtila sekä Romana managementiltä rekrytointikonsultti Niina Laaksonen.

Rekrytoijat vastasivat Monster Klubille kokoontuneiden työnhakijoiden kysymyksiin ja antoivat vinkkejä monipuolisesti työnhakuun liittyvissä ongelmissa. Ensimmäiset rekrytoijien kootut vinkit liittyvät työnhakijoiden kysymyksiin CV:n ja työhakemuksen laatimisesta.

Mitkä ovat hakemuksen ja CV:n tärkeimmät asiat rekrytoijan näkökulmasta?

Kaikki rekrytoijat olivat avainasioista yhtä mieltä – tärkeimmät asiat ovat CV:n kohdalla selkeys ja hakemuksessa motivaation esille tuominen.  Rekrytoijat lukevat yleensä CV:t ennen hakemuksia. CV:t käydään silmäillen läpi ja mitä selkeämmin asiat on ilmaistu, sitä helpommin rekrytoija näkee hakijan valmiudet siirtyä hakuprosessissa eteenpäin.

CV on infopaketti hakijasta, jossa esitellään faktat. Työhakemuksen tehtävänä sen sijaan on vastata työilmoitukseen ja kertoa hakijan persoonasta ja erityisesti motivaatiosta kyseistä tehtävää kohtaan. Työhakemus kannattaa rekrytoijien mukaan mieltää motivaatiokirjeeksi, jossa kerrot, miksi kyseinen työ kiinnostaa. Kerro hakemuksessa myös, millaista lisäarvoa voit työntekijänä tuoda yritykselle, rekrytoijat neuvovat. Yleisesti rekrytoijat olivat sitä mieltä, että CV kannattaa pitää visuaalisesti mahdollisimman selkeänä ja jättää turhat kikkailut pois – ellei kyseessä ole luovan alan pesti, jolloin visuaalisuus voi olla tarpeellista.

Miten erotun muista hakijoista yrityksen rekrytointijärjestelmissä?

Nykypäivänä lähes kaikki yritykset käyttävät erilaisia verkkopalveluja ja työkaluja työhakemusten keräämiseen ja analysointiin. Työnhakijoilla rekrytointijärjestelmissä tuottavat tuskaa usein lukuisat täytettävät tekstikentät sekä hakujärjestelmien persoonattomuus.

Rekrytoijilla oli muutamia vinkkejä järjestelmissä pärjäämiseen:

Pitääkö hakemuksessa olla hakijan ikä ja kuva?

Keskustelu rekrytoinnin ikärasismista on puhuttanut paljon. Monster Klubin rekrytoijat olivat kuitenkin sitä mieltä, että hakijan ikä tai valokuva ei ole koskaan karsintakriteeri työnhaussa, vaan faktatietoa hakijasta. Suomen Vahinkovakuutuksen HR-asiantuntija Junnisen mukaan hakijan ikäluokka on ”kiva tietää”, vaikka ei vaikutakaan valintaan. Jos ikää ei ole kerrottu, rekrytoija usein kuitenkin arvioi ikäluokan valmistumisvuoden ja työkokemusvuosien perusteella.

Rekrytoijat suosittelivat myös kuvan lisäämistä CV:seen tai hakemukseen, koska kuva kertoo myös hakijan persoonasta. Rekrytoijat muistuttivat, että työhakemus on itsensä markkinoimista työnantajalle – mieti siis miten itseäsi myyt ja millainen kuva CV:seesi sopii, jotta se on linjassa niin haettavan työpaikan kuin oman persoonasi kanssa. Yleensä suositellaan kasvokuvaa lomakuvien sijaan.

Kumman kohdennan työnantajalle CV:n vai työhakemuksen?

CV kertoo faktat hakijasta, joten laajempi personointi ja kohdentaminen työnantajalle kannattaa tehdä työhakemuksessa. CV:seen voi liittää alkuun lyhyen muutaman rivin alustuksen hakijan ydinosaamisesta – tämä toimii varsinkin silloin, jos jätät ansioluettelosi CV-pankkiin tai vastaavaan järjestelmään, jonka yhteydessä ei jätetä työhakemusta.

Hakemus kannattaa räätälöidä aina vastaamaan kyseiseen työpaikkailmoitukseen ja sen tärkeintä antia on sisältö: kuinka kuvaat itseäsi työntekijänä ja erotut muista, miksi olet motivoitunut ja sovit tehtävään.

Usein työnhakijalle voi olla vaikea keksiä, kuinka kuvailla itseään. Ominaisuuksien kartoittaminen vaatii oman osaamisensa analysointia, mutta myös hyviä apukeinoja löytyy:

Lisäksi, jos olet työstänyt itsellesi visuaalisen CV:n, online-portfolion tai panostanut LinkedIn-profiiliisi, liitä tieto aina mukaan ansioluetteloosi, jotta rekrytoijat voivat tutustua sinuun ja aiempiin töihisi vielä syvemmin.

Muista myös ennen hakemuksen lähetystä oikolukea ja luetuttaa teksti jollain tutullasi – tökerö kieli tai kirjoitusvirheet osuvat ikävästi rekrytoijien silmiin, eivätkä anna huoliteltua kuvaa hakijasta.

 

Voit myös jättää CV:si Monsterin CV-palveluun, jota käyttävät viikoittain kymmenet työnantajat ja rekrytoijat. Kun lisäät CV:si tietokantaan, pidä huoli, että se sisältää toivomallesi alalle tyypillisiä avainsanoja. Muista myös päivittää sitä tarpeen tullen, jolloin CV:si on helpommin työnantajien löydettävissä.

Jätä CV:si Monsteriin täällä

Käyttövinkit CV-palveluun voit lukea täältä

 

 

Katri Laakso / Monster.fi