Tiesitkö, että jopa 70–80 % työpaikoista ei koskaan päädy julkiseen hakuun? Nämä paikat täytetään sopivan henkilön osuttua kohdalle muita reittejä. Yksi tällainen reitti on erilaiset CV-palvelut, joihin työnhakija voi jättää oman CV:nsä. Monsterin CV-pankissa voit ladata oman CV:si tai täyttää ansioluettelosi valmiiseen pohjaan.  Palvelun avulla osaamisesi on työnantajien ja rekrytoijien löydettävissä, ja voit saada yhteydenoton suoraan kiinnostuneelta taholta.

Monsterin CV-pankkia käyttävät päivittäin kymmenet työnantajat ja rekrytoijat. He etsivät osaajia laajasti eri aloilta. Monsterissa CV on aina saatavilla, olitpa sitten lomamatkalla tai sukuloimassa, ja pääset siihen käsiksi, kunhan käytössäsi on nettiyhteys ja selain.

Näiden vinkkien avulla varmistat, että CV:si tulee löydetyksi ja huomatuksi:

1. Kerro osaamisestasi monipuolisesti

Kuvaile tehtävänimikkeiden ja tutkintojen lisäksi myös työtehtäviäsi ja koulutuksesi sisältöjä, sillä erityisesti työtehtävien sisällöt voivat vaihdella hyvinkin paljon eri yritysten välillä, vaikka nimike olisi sama. Kuvaile konkreettisia esimerkkejä siitä, miten olet osaamisesi kartuttanut ja kerro myös tärkeimmistä saavutuksistasi urallasi. Kannattaa myös kertoa lukijalle, minkä tyyppisistä työtehtävistä olet kiinnostunut.

2. Erotu otsikoinnilla

Kuvittele eteesi lista CV:tä, joista näet vain henkilön nimen ja hänen CV:lle antamansa otsikon. Jos edessäsi on otsikoita, joiden nimet ovat: CV, Ansioluettelo, CV Maija Maijala ja Ammattitaitoinen kirjanpitäjä etsii töitä, minkä avaisit etsiessäsi laskentatoimen taitajaa? Anna CV:llesi siis osaamistasi kuvaava otsikko, joka auttaa sinua erottautumaan muiden joukosta. Monsterissa otsikkoa, eli CV:n nimeä, kysytään heti kun CV:n täyttö aloitetaan.

3. Pidä CV ajan tasalla

CV kannattaa pitää ajan tasalla ja päivitettynä. Työnantajat ovat pääsääntöisesti kiinnostuneita vain tuoreista, äskettäin päivitetyistä CV:stä, joten voit parantaa CV:si löydettävyyttä huomattavasti pitämällä sen päivitettynä.

4. Käytä runsaasti hakusanoja

Työnantajat käyttävät usein hakusanoja etsiessään sopivia ehdokkaita CV-palveluista, samaan tapaan kuin itse etsisit tietoa vaikkapa Googlella. Jos työnantaja etsii esimerkiksi markkinoinnin osaajaa, hän todennäköisesti käyttää hakusanoina erilaisia tehtävänimikkeitä tai osaamisia. Sanoja kannattaakin miettiä siltä kannalta, mitä sanoja ajattelisit työnantajan käyttävän etsiessään sinun kaltaistasi osaajaa. Hakusanat ovat olennainen asia CV:n löytymistä kannalta, joten siihen kannattaa paneutua huolella. Jos kaikkia sopivia avainsanoja ei saa luontevasti tekstin joukkoon, voi niistä hyvin laatia avainsanaluettelon vaikkapa CV:n loppuun.

Jätä CV:si Monsteriin ja löydä #jotainparempaa.

Jos sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä Monsteriin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tyonhakija@monster.fi.

 

Mirva Puranen