BearIT logo

Tamperelainen ohjelmistoratkaisuja toimittava yritys BearIT palkittiin vuoden 2017 Pirkanmaan parhaana työnantajana. Tänä vuonna viisi vuotta täyttävässä yrityksessä ollaan kiinnostuneita palkkaamaan erityisesti työttömiä ja työttömyysuhan alaisia työntekijöitä sekä tarjoamaan heille mahdollisuuden täydentää ja kehittää osaamistaan osana työtehtäviä. BearIT kouluttaa työttömiä ICT-alalle myös muiden yritysten palvelukseen ja näin ollen tuo helpotusta ohjelmistoalan työvoimapulaan.

Kuulostaa hienolta, mutta miten tämä käytännössä toteutuu?

–Suurin osa yritykseen palkatuista työntekijöistä ovat olleet työttömiä, joiden osaamista olemme päivittäneet uudelleenkouluttamalla, BearIT:n toimitusjohtaja ja perustaja Teemu Karhu kertoo. Karhun mukaan työttömäksi joutuneissa ihmisissä tai heidän osaamisessaan ei olisi ollut vikaa, vaan kyse on ennemminkin markkinoiden nopeasta muutoksesta.

Yrityksessä pyritäänkin ensisijaisesti tunnistamaan työnhakijan osaamisen potentiaali ja arvioimaan tarvittavan uudelleenkoulutuksen määrä. Tietenkin uuden työntekijän on sovittava myös firman kemiaan.

Vanhemmissa työntekijöissä on valtavasti potentiaalia

Poikkeuksellista BearIT:ssä on se, että työntekijöiden keski-ikä on korkeampi kuin tyypillisessä ICT-firmassa, n. 50 vuotta. Vaikka nuoremmilla työntekijöillä on omat vahvuutensa, kuten esimerkiksi digitalisaation myötä kasvanut tiedon määrä sekä tiedonhakutaidot, on vanhemmilla työntekijöillä taas vahvuutenaan pitkä kokemus, jota ei saa pois millään.

BearIT:ssä uskotaan elinikäiseen oppimiseen. Yrityksen työntekijät ylläpitävät ja kehittävät osaamistaan suorittamalla erilaisia kursseja ja sertifikaatteja. Myös työn ohessa opitaan jatkuvasti, sillä pienen yrityksen etuna on, että projektit ovat vaihtelevia – kukaan ei joudu puurtamaan samaa työtä päivästä toiseen.

Hyvä työnantaja on läsnä ihmisten kanssa ja kuuntelee

BearIT:n voimavara on ihmiskeskeisyys. Työyhteisössä pyritään pitämään keskusteluilmapiiri mahdollisimman avoimena ja osallistavana sekä hierarkia matalana. Yrityksessä ei ole erillisiä tiimirakenteita ja lisäksi byrokratian määrää on minimoitu.

Yrityksen yhteiset arvot – asiantuntijuus ja työllistyminen – määriteltiin yhdessä työyhteisön kanssa. Tulevaisuudessa yritys suunnittelee kasvavansa ja toivoo pääsevänsä kansainvälisille markkinoille.

Luonnollisesti on kiinnostavaa tietää, miten hyvästä työnantajuudestaan palkitussa yrityksessä itse määrittellään, minkälainen on hyvä työnantaja.

–Hyvä työnantajuus on ihmisten huomioon ottamista ja kuuntelemista. Hyvä työnantaja on läsnä ihmisten kanssa ja pystyy kuuntelemaan mitä he haluavat ja tarvitsevat. Ei se sen vaikeampaa ole, Karhu toteaa mietittyään hetken.

Katso avoimet työpaikat yrityksessä BearIT

 

Lue myös: BearIT – Hyvä työnantajuus on luottamusta, läsnäoloa ja ihmiskeskeisyyttä

 

Krista Vuori / Monster