Työtä hakiessa voi helposti sortua maalaamaan itsestään eräänlaisen yli-ihmisen kuvan – työntekijä, joka on sekä pikkutarkka että hyvä hahmottamaan kokonaisuuksia, ja samalla hallitsee sujuvasti vaaditut taidot ja ohjelmat. Tällöin kuitenkin tulee tehneeksi itselleen karhunpalveluksen, sillä valheellista kuvaa on mahdotonta jatkuvasti ylläpitää, eikä itse työtehtäväkään välttämättä ole soveltuva itselle.

Työhaastattelu on suurimmalle osalle jännittävä tilanne, olipa hakija työelämän konkari tai vasta uraansa aloitteleva. Työnhakija joutuu perustelemaan ensin itselleen ja lisäksi yritykselle, miksi juuri hän olisin tehtävään sopivin tekijä, yleensä vieläpä tietämättä millaisessa joukossa tehtävästä kilpailee. Ollakko siis oma itsensä vai yrittää olla jotain mitä kuvitellaan haettavan?

Rekrytointiyritys Businesslike kysyi tunnekouluttaja Camilla Tuomiselta eväitä siihen miten voi kohdata, ymmärtää ja johtaa omia tunteitaan työnhakutilanteessa.
 

 

Camilla Tuominen on tunnekouluttaja, kirjailija, kuvittaja sekä Emotion Tracker -startup-yrityksen toimitusjohtaja.

Video on alun perin julkaistu Businessliken sivuilla.
Businesslike on positiivisesti ryhdikäs rekrytointiin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut ammattilainen. Tutustu yritykseen.