Suomen suurin korkeakouluopiskelijoille ja valmistuneille suunnattu rekrytointitapahtuma Contact Forum järjestetään jo 34. kertaa. Tapahtuma pidetään 24.1.2019 10-18 Helsingin Messukeskuksessa.

Koko päivän kestävä poikkitieteellinen tapahtuma on suunnattu kaikkien alojen korkeakoulutetuille, niin fukseille kuin jo valmistuneillekin.

Mukana yli sata yritystä

Paikalla on 150 yritystä, jotka ovat tulleet paikalle verkostoitumaan eri alojen työnhakijoiden kanssa. Ständeillä on mahdollista kuulla yritysten tulevista rekrytoinneista ennen kuin ne avautuvat julkiseen hakuun. Mahdollisuuteen kannattaa tarttua ja mennä rohkeasti juttelemaan kiinnostavien yritysten edustajien kanssa, sillä tapahtumassa syntyneet kohtaamiset ovat todistetusti poikineet haastattelukutsuja ja jopa työsuhteita.

Lisäksi ohjelmassa on kiinnostavia puheenvuoroja ja uratarinoita. Tänä vuonna uutena ohjelmana ovat yrityspitchaukset ja case-workshop. Omat työnhakudokumenttinsa voi viilata kuntoon CV-klinikalla ja otattamalla itsestään veloituksetta ammattilaistasoisen CV-kuvan. Omaan somenäkyvyyteen saa sparrausta LinkedIn-workshopista.

Mukaan CV, rohkea asenne ja avoin mieli

Contact Forumin myyntijohtaja Reetta Eerikäinen kannustaa tutustumaan kiinnostaviin yrityksiin etukäteen netissä, mutta rohkaisee myös muiden yritysten ständeillä käymistä, sillä yrityksillä on tarvetta monenlaisille osaajille.

–Messuilla on mahdollisuus korvamerkata itsensä aktiivisena työnhakijana, mutta isompi hyöty on löytää oma inspiraatio. Se käy paljon helpommin tutustumalla yrityksen työntekijöihin ja heidän opintotaustaansa messuständillä. Monesti käy niin, että kävijä tulee messuille tutustumaan tiettyihin yrityksiin, jopa CV-kourassa työnhakutarkoituksella, mutta löytääkin aivan uusia yrityksiä, joista ei ollut edes kuullut ennen messuja, Reetta vinkkaa.

Tänä vuonna kontaktien syntymistä on pyritty helpottamaan alakohtaisilla värikoodeilla. Sekä työnhakijat että työnantajat voivat ilmaista etsimäänsä liimaamalla nimilappuunsa tietyn värisen tarran, joka kertoo minkä alan työtehtäviä etsii tai vastaavasti, minkä alan opiskelijoita yrityksen edustaja haluaa tavata. Näin hakija voi löytää yllättäviäkin yrityksiä, joilla ei tiennyt olevan oman alan paikkoja tarjolla ja toisaalta yritysten edustajat voivat etsiä kävijöistä oikean opintotaustan omaavia – molemmat voittavat.

Ansioluetteloita kannattaa siis ottaa mukaan useampia, sillä kiinnostavia työpaikkoja voi löytyä epätavallisistakin yrityksistä.

Työpaikkoja myös muualta Suomesta

Vaikka messut järjestetäänkin Helsingissä, paikan päällä on työnantajayrityksiä ympäri Suomen eli työpaikkoja on tarjolla muualtakin kuin vain pääkaupunkiseudulta.

Kannustaakseen työnhakijoita tulemaan myös muualta Suomesta Contact Forum järjestää alueelle ilmaisia bussikuljetuksia Tampereen, Lappeenrannan ja Jyväskylän yliopistoilta.

 

Merkkaa siis 24.1. kalenteriisi ja tule paikalle! Tapahtumaan on vapaa pääsy eikä etukäteen tarvitse ilmoittautua. Myös Monster on mukana Contact Forumissa, joten nähdään siellä! Löydät meidät messupaikalta G7.

Katso lisätiedot ja tutustu messuohjelmaan Contact Forumin verkkosivuilla.