Sopivan osaamisen tunnistamisen ja löytämisen lisäksi työhaastattelussa pyritään löytämään henkilö, joka myös viihtyisi mahdollisimman hyvin kyseisessä työssä ja työyhteisössä. Haastattelussa käsitelläänkin hyvin monenlaisia teemoja ja asioita sopivimman henkilön löytämiseksi.

Monster Klubi -työnhakutapahtumassa helmikuussa käytiin läpi työhaastattelun kulkua, haastattelukysymyksiä ja -teemoja. Tyypillisesti työhaastattelu aloitetaan käymällä lyhyesti haastateltavan urapolku läpi CV:n avulla ja keskustellaan matkan varrella tapahtuneista muutoksista, siirtymistä ja valinnoista.

– Tällaiset asiat eivät välttämättä näytä loogisilta pelkästään paperille, vaan on tärkeää käydä läpi myös keskustellen mikä on johtanut mihinkin, Saara Campbell Mercuri Urvalilta kertoo.

Tuo työhaastattelussa esille motivaatiotasi

Haastattelija on erityisen kiinnostunut myös motiiveistasi hakea kyseistä tehtävää.

– Valmistaudu kertomaan, miksi työpaikkailmoitus herätti kiinnostuksesi. Motiiviksi ei riitä, että haluaa ylipäätään löytää minkä tahansa työn, vaan kerro, miksi juuri tämä työ kiinnostaa sinua, Saara neuvoo.

Motiivien lisäksi tavanomaisia keskustelunaiheita ovat myös haastateltavan tulevaisuuden suunnitelmat ja niin sanottu työminä. Haastateltavan on siis hyvä valmistautua kertomaan työskentelytyylistään ja toimintatavoistaan työyhteisössä. Myös omat vahvuudet ja kehittämisen kohteet on hyvä arvioida haettuun tehtävään peilaten valmiiksi.

– Jos haastateltava sanoo, ettei hänellä ole heikkouksia, en usko. Se, että haastateltava osaa määritellä omat heikkoutensa ja suhteuttaa ne hakemaansa tehtävään, kertoo itsetuntemuksesta. On kuitenkin hyvä tuoda esille myös se, mitä aikoo tehdä kehittääkseen näitä puolia itsessään, Saara vinkkaa.

Käytä konkreettisia esimerkkejä kun kerrot itsestäsi

Saara muistuttaa myös esimerkin voimasta kysymyksiin vastattaessa.

– Kertokaa, miten jokin ominaisuus näkyy tavassanne tehdä työtä. Haastattelija voi myös kysyä, että miten hakemuksessa kuvailemasi ominaisuudet näkyvät arjessa.

Haastattelussa käydään läpi myös tehtävään liittyviä asioita, sekä keskustellaan haastateltavaa kenties askarruttavista asioita. On siis hyvä valmistella myös muutamia omia kysymyksiä joita esittää haastattelijalle.

Parhaimmillaan haastattelu on luontevasti soljuvaa keskustelua haastattelijoiden ja haastateltavan välillä, mutta haastattelu voi myös epäonnistua. Saara kuvailee epäonnistunutta työhaastattelua sellaiseksi, josta jää olo, ettei saanut sanottua sitä mitä oikeasti osaa.

– Pyri olemaan johdonmukainen, kuuntele ja keskity, ja ole läsnä haastattelutilanteessa. Sivuraiteille eksyminen syö aikaa olennaiselta, ja et ehkä saa uutta mahdollisuutta vakuuttaa haastattelija sopivuudestasi, Saara muistuttaa.

Tämä artikkeli on toinen osa helmikuisen työnhakutapahtuman annista. Ensimmäinen osa on jo julkaistu, ja kolmas, viimeinen osa kehonkielen merkityksestä työhaastattelussa julkaistaan lähipäivinä.

Mirva Puranen
Monster.fi