Fazerin avoimet rekrytointipäivät tarjoavat hienon ja hieman epätavallisenkin mahdollisuuden hakea ravintola-alan työpaikkoja pääkaupunkiseudulla. Tänä syksynä työvoimaa etsitään etenkin monipuolisia mahdollisuuksia tarjoavaan Messukeskukseen.

Fazer järjestää pääkaupunkiseudulla vähintään kaksi kertaa vuodessa avoimet rekrytointipäivät. Seuraavan kerran tilaisuus järjestetään torstaina 17.8.2017 Helsingin Messukeskuksessa.

Avoimet rekrytointipäivät ovat nimensä mukaisesti open house -tapahtuma, eli ovet ovat kaikille avoimet klo 14–18 välillä. Messukeskuksen Talvipuutarhaan saa saapua omaan tahtiin, ja jokainen osallistuja pääsee henkilökohtaiseen haastatteluun.

– Ajatuksena on kutsua ravintola-alan nykyisiä ja tulevia osaajia tutustumaan meihin työnantajana. Paikalla on paitsi meitä rekrytoinnin edustajia, myös toimipaikkojemme rekrytoivia esimiehiä, rekrytointipäällikkö Piia Rajakallio kertoo.

Mukana päivässä on myös Messukeskuksen tuntityöntekijöitä, jotka kertovat kiinnostuneille millaista ravintola-alan työ täyden palvelun tapahtumatalossa oikein on.

– Voimme kierrättää hakijoita hallissa ja esitellä kahviloita ja ravintoloita. Työntekijämme pääsevät kertomaan omasta työstään: mitä täällä tehdään, millaisia tapahtumia meillä on ja miten ainutlaatuinen työympäristö tämä on, Messukeskuksen ravintolatoimenpäällikkö Eija Kinnunen sanoo.

Kaikki ovat tervetulleita

Rekrytointipäivien aikana tehdään sekä suorarekrytointeja toimipaikkoihin että rekrytointeja Fazer Tempoon, Fazerin sisäiseen resursointipalveluun, joka välittää henkilökuntaansa väliaikaisiin tarpeisiin Fazerin pääkaupunkiseudun ravintoloihin.

– Toivomme paikalle hakijoita laidasta laitaan – Messukeskuksessa tarve on etenkin väliaikaisille työntekijöille, mutta myös vakituisesta työvoimasta ollaan kiinnostuneita. Fazerin muut toimipisteet etsivät pääsääntöisesti vakituista henkilökuntaa, joten mahdollisuuksia on kaikenlaisille hakijoille, Kinnunen kertoo.

Messukeskuksessa on tarjolla runsaasti erilaisia toimenkuvia, joihin etsitään reippaita ja iloisia työntekijöitä. Tärkeää on avoin ja positiivinen suhtautuminen työhön sekä halua oppia uutta. Messujen aikaan töitä riittää aamusta iltaan, ja monilla tapahtumilla on omat erityispiirteensä. Moottoripyörämessuilla menekkiartikkeli on olut, kun Kevätmessuilla myydään valtava määrä korvapuusteja.

– Meillä pääsee kokeilemaan erilaisia ravintola-alan töitä. Työpiste voi hektisenä messupäivänä vaihtua vaikka kesken vuoron, mutta ketään ei laiteta yksin uuteen paikkaan. Hakijoilta ei tehtävästä riippuen välttämättä edes vaadita aiempaa työkokemusta, me kyllä opastamme ja koulutamme. Tärkeintä on hymy ja halu palvella asiakkaita, Kinnunen linjaa.

Haastatteluun saapumisjärjestyksessä

Rekrytointipäivien haastatteluja ei sovita etukäteen, vaan niihin mennään saapumisjärjestyksessä. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, mutta halutessaan voi jättää hakemuksen ansioluetteloineen jo etukäteen. Mukaan kannattaa ottaa omaan työnhakuun liittyvät dokumentit sekä henkilöllisyystodistus.

Paikalle saavuttaessa ilmoittaudutaan ja täytetään perustiedot haastattelijaa varten. Omaa haastatteluvuoroa odotellessa voi nauttia virvokkeita ja halutessaan jutella juuri itseä kiinnostavan toimipisteen edustajan kanssa.

Ravintola-alalla syksy on kiireistä rekrytointiaikaa, joten fazerilaisten odotukset ovat korkealla. Aiemmat rekrytointipäivät ovat olleet erittäin onnistuneita kokonaisuuksia.

– Messukeskuksen osalta on hienoa päästä kertomaan hakijoille, miten kiva ja monipuolinen paikka tämä on. Toivomme, että näistä tilaisuuksista löytyisi sitoutuneita tuntityöläisiä. Enkä laittaisi pahakseni, vaikka uudesta porukasta kasvaisi myös vakituisia työntekijöitä, tempolaisia on vakinaistettu meille ennenkin, Kinnunen summaa.

Fazer järjestää rekrytointipäivän 17.8.2017