Fazerin avoimet rekrytointipäivät tarjoavat hienon ja hieman epätavallisenkin mahdollisuuden hakea ravintola-alan työpaikkoja pääkaupunkiseudulla.

Fazer järjestää pääkaupunkiseudulla vähintään kaksi kertaa vuodessa avoimet rekrytointipäivät. Seuraavan kerran tilaisuus järjestetään tammikuussa 19.1.2017 Gastro NOM -ravintolassa Helsingissä.

Avoimet rekrytointipäivät ovat nimensä mukaisesti open house -tapahtuma, eli ovet ovat kaikille avoimet torstaina klo 14-18 välillä. Paikalle saa saapua omaan tahtiin, ja jokainen osallistuja pääsee henkilökohtaiseen haastatteluun.

– Ajatuksena on kutsua ravintola-alan nykyisiä ja tulevia osaajia tutustumaan meihin työnantajana. Paikalla on paitsi meitä rekrytoinnin edustajia, myös toimipaikkojemme rekrytoivia esimiehiä, rekrytointipäällikkö Piia Rajakallio kertoo.

Rekrytoivien esimiesten mukanaolo on tärkeää, sillä he tuntevat oman ravintolansa kaikista parhaiten, ja osaavat siten asemoida rekrytointipäivässä tapaamansa työnhakijat omalle alueelleen. Esimiehille jää myös muistijälki kohtaamisista, eli vaikkei hakijalle heti työtä järjestyisikään, voidaan paikkaa tarjota viiveellä sopivan tehtävän avauduttua.

– Esimiehet saattavat nähdä sen jonkun tietyn ominaisuuden, joka omasta tiimistä vielä puuttuu. On erittäin tärkeää, että ravintoloiden työnjohto saa sanoa mielipiteensä valinnoissa, ja että hakijat ovat suorassa kontaktissa heidän kanssaan, Rajakallio jatkaa.

Kaikki ovat tervetulleita

Rekrytointipäivien aikana tehdään sekä suorarekrytointeja toimipaikkoihin että rekrytointeja Fazer Tempoon, Fazerin sisäiseen resursointipalveluun, joka välittää henkilökuntaansa väliaikaisiin tarpeisiin Fazerin pääkaupunkiseudun ravintoloihin.

– Toivomme paikalle hakijoita laidasta laitaan – saa olla myös uusi alalle haluava henkilö, jolla voi olla vaikeuksia päästä haastatteluun pelkkien papereiden perusteella. Rekrytointipäivässä he pystyvät omalla persoonallaan ja innokkuudellaan myymään itsensä meille töihin, Rajakallio miettii.

Ravintola-alalla kevät on kiireistä rekrytointiaikaa, joten odotukset ovat korkealla. Aiemmat rekrytointipäivät ovat olleet erittäin onnistuneita kokonaisuuksia.

– Toivomme näiden tilaisuuksien myös tehostavan ja tiivistävän rekrytointiprosessia itsessään. Matkaa työpaikan aukeamisesta sen täyttämiseen pyritään koko ajan lyhentämään, ryhmäpäällikkö Juha Silander kertoo.

Kun toimipisteitä on runsaasti, mahtuu mukaan myös muutamia kulkuyhteyksiltään haasteellisia ravintoloita. Silloin auttaa, että esimies pääsee kertomaan työpaikasta hakijalle.

– Suhtautuminen työmatkaan voi muuttua, kun tietää, millainen työpaikka odottaa. Mieluinen työyhteisö ja ihanat asiakkaat tekevät paljon, Silander tietää.

Haastatteluun saapumisjärjestyksessä

Rekrytointipäivien haastatteluja ei sovita etukäteen, vaan niihin mennään saapumisjärjestyksessä. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Mukaan kannattaa ottaa omaan työnhakuun liittyvät dokumentit sekä henkilöllisyystodistus.

Paikalle saavuttaessa ilmoittaudutaan ja täytetään perustiedot haastattelijaa varten. Sitten hakija odottaa omaa haastatteluvuoroaan virvokkeita nauttien.

– Tilaisuudesta pyritään tekemään rento. Haluamme saada hakijan tuntemaan olonsa kotoisaksi ja rohkeaksi. On mukavampi tulla haastattelutilanteeseen ja saa itsestään enemmän irti, kun ei tarvitse jännittää niin paljoa. Kun ihminen kertoo itse osaamisestaan, päästään miettimään tämän persoonan kautta sitä, mihin hän voisi soveltua parhaiten, Silander summaa.

 

Voit halutessasi jättää hakemuksesi ansioluetteloineen meille etukäteen. Tavataan rekrytointipäivillä!