Fazer tunnetaan ruokailu- ja kahvilapalveluiden osalta parhaiten Amica-brändistä, kukapa meistä ei olisi joskus syönyt Amica-ravintolassa. Henkilöstö- ja oppilaitosravintoloiden ohella Fazerilla on tarjolla monia muitakin mielenkiintoisia ravintola-alan työpaikkoja, kuten kokous- ja tilausravintolat sekä julkisten laitosten ruokailupalvelut. Yksi monipuolisimmista kohteista on lokakuussa 2016 Vantaan Vaaralaan avattava vierailukeskus.

Ravintolapäällikkö Hannakaisa Lindbergin ajatukset viilettävät jo ensi syksyssä. Yli 11 vuotta Fazerilla työskennellyt Lindberg siirtyy vierailukeskukseen Helsingin Messukeskuksesta, missä hän toimi kokoukset ja juhlat -puolen ravintolapäällikkönä.

– Kun vierailukeskuksen ravintolapäällikön paikka tuli hakuun, mietin pitkään raaskinko jättää työtäni Messukeskuksessa, jos tulen valituksi. Ratkaisu ei ollut helppo, sillä päivät Messukeskuksessa olivat vaihtelevia ja viihdyin todella hyvin, Lindberg kertoo.

Uudessa vierailukeskuksessa häntä kiehtoi erityisesti paikan ainutlaatuisuus, vastaavia mahdollisuuksia ei tule usein vastaan elämän varrella.

– On hienoa päästä alusta asti luomaan omannäköistä tiimiä. Olen aika monta kokemusta rikkaampi, kun olen saanut tämän projektin alkuun ja sitten vielä maaliin saakka, Lindberg miettii.

Myös lapsekkuuden mukanaolo kerää kehuja tuoreelta ravintolapäälliköltä. Vierailu Fazerilassa tuo monelle mieleen lapsuuden muistot ja aikuisetkin asiakkaat saavat kokea olevansa jälleen lapsia.

– Tilat tulevat olemaan hienot, mutta myös sellaiset, että ne tarjoavat mahdollisuuden leikkiä ikään katsomatta ainakin mielellä ja makunystyröillä.

Näköalapaikka Fazerin toimintaan

Vierailukeskus on ainutlaatuinen työympäristö ja näköalapaikka koko Fazerin toimintaan. Keskukseen avataan Fazer Café, joka tarjoaa makeita ja suolaisia herkkuja, aamiaista sekä lounasta salaatteineen ja toasteineen.

Kokouksia ja juhlia varten on kaksi tilaa, pienempi Idea Bakery ja jopa 180 henkilöä vetävä Karl Fazer -sali. Lisäksi vierailukeskuksessa on tarjolla erilaisia tapahtumia, mahdollisuus lasten synttärikutsujen järjestämiseen sekä kokki- ja leivontakouluja.

– Avaamme myös 250 neliön myymälän, jossa on esillä laaja valikoima Fazerin tuotteita – makeisia, leipää, oheistuotteita ja sesongin mukaan vaihtua tuotteita. Huomioimme erityisesti juhlapäivät, kuten isänpäivän ja halloweenin.

Fazerin vierailutoiminta on jatkunut jo yli 60 vuotta, ja näyttelykierrokset ovatkin tärkeä osa myös uuden vierailukeskuksen toimintaa. Aiemmin kierroksia on tarjottu vain ryhmille ennakkotilausten kautta, mutta nyt muun muassa Fazerin historiaa ja tuotevalikoimaa esittelevä näyttely on kaikille avoinna seitsemänä päivänä viikossa. Tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta www.visitfazer.com.

– Perhe voi vaikkapa aloittaa lauantaina Fazer Cafén brunssilla ja siirtyä sitten näyttelykierrokselle, Lindberg maalailee.

Haussa moniosaajia

Vierailukeskuksen työntekijöitä Lindberg on valinnut sillä ajatuksella, että kaikki tekevät tarvittaessa kaikkea. Halua uuden oppimiseen ja kokeiluun ei voi painottaa liikaa.

– On tärkeää, että keittiö uskaltaa tulla saliin ja sali mennä keittiöön. Salissa ei tarvitse osata kaikkia tekniikoita, kunhan löytyy iloisuus ja uskallus palvella asiakasta. Jokainen auttaa siinä missä tarvitaan, eikä kieltäydy sanomalla, että tämä ei kuulu minun työnkuvaani.

Yksi tärkeä vaatimus on kielitaito, sillä vierailukeskuksessa käy runsaasti turisteja varsinkin kesäaikaan.

– Haasteena on ollut saada ruotsinkielen taitoista henkilöstöä. Aika monella palveluruotsi sujuu juuri ja juuri. Onkin positiivinen juttu, jos ruotsi taittuu, sillä meillä tulee olemaan paljon ruotsinkielisiä asiakkaita.

Lindberg kertoo odottavansa lokakuun ensimmäistä päivää jo kovasti.

– Odotan sitä, että pääsemme luomaan asiakkaille elämyksiä ja saamme yllättää heidät. On palkitsevaa miettiä, miten onnistumme olemaan aina askeleen edellä. Siten voimme luoda tekemiseemme sen pienen twistin ja tarjota asiakkaille jotain enemmän.

Fazer

Fazer on monien ammattien unelmatyöpaikka. Fazerilla työskentelee tällä hetkellä yli 15 000 ammattilaista pohjoismaissa, Venäjällä ja Baltiassa – sadoissa eri ammateissa. Voit toteuttaa itseäsi tuotannonsuunnittelijana, palomiehenä, konseptien luojana, reseptien suunnittelijana, kokkina, SAP-osaajana, pääkirjanpitäjänä, varastomiehenä, lakimiehenä… Tarvitsemme osaajia eri aloilta luomaan Fazeria nyt ja tulevaisuudessa. Tule ja tee elämästä hieman maistuvampaa kanssamme.

Katso Fazerin avoimet työpaikat täältä.

Fazer_logo_