Kaupallinen yhteistyö: Hae mukaan Fazerin KokkiTrainee-ohjelmaan

 

 
Tykkäätkö työskennellä lasten tai vanhusten kanssa ja pidät ruoanlaitosta? Tule Fazerille tarjoamaan merkityksellisiä ruokahetkiä niille kaikkein tärkeimmille ihmisille: KokkiTrainee-ohjelma tarjoaa sinulle palkallisen koulutuksen ja vakituisen työpaikan valmistumisen jälkeen. Haku oppisopimuskoulutukseen on käynnissä 19.5.2019 asti!

Haaveiletko kokin työstä? Tai oletko joskus haaveillut, mutta päätynyt sittenkin toiseen ammattiin? Nyt sinulla on hieno mahdollisuus korjata tilanne, sillä Fazerin KokkiTrainee-ohjelma käynnistyy syksyllä jo toistamiseen.

Ohjelman myötä yhteensä 20:lle ruoasta innostuneelle tarjoutuu mahdollisuus opiskella kokiksi oppisopimuksella. Jo vuoden mittaiselta opiskeluajalta maksetaan palkkaa, ja valmistumisen jälkeen luvassa on kokoaikainen ja vakituinen työsopimus. Koulutuksen päätyttyä jokainen ohjelman suorittanut saa omien vahvuuksiensa mukaisen työpaikan Fazerin monipuolisesta ravintolatarjonnasta.

– Tiedätkö mitä, nyt sinulla olisi mahdollisuus päästä mukaan Fazerin KokkiTrainee-ohjelmaan! Kannattaa laittaa oma lusikka soppaan tai vinkata kaverille. Ruoka puhututtaa niin päiväkodeissa, kouluissa kuin vanhusten palveluissa, ja mikä olisikaan hienompi paikka oppia kokiksi kuin näiden ihmisten kanssa. Pääset tekemään kanssamme oikeasti merkityksellistä työtä, avainasiakkuuspäällikkö Maarit Parikka Fazerilta sanoo.

Oma innokkuus ratkaisee

Kokemus ravintola-alalta on hakijoille eduksi, mutta tärkeintä on oma innokkuus ja kiinnostus kokin työtä ja asiakaspalvelutehtäviä kohtaan. Valmistuneita odottaa työpaikka koulu-, päiväkoti-, sairaala- tai keskuskeittiössä, joten ihmisten kohtaaminen ja asiakaskunnan erityispiirteiden huomioiminen on tärkeä osa työtä.

– Pääset olemaan osa työyhteisöämme, jossa vuorovaikutustaidoillasi on todellista merkitystä – niillä sinetöidään asiakkaan palvelukokemus. Päiväkodeissa ja kouluissa mennään tarvittaessa lapsen tasolle, ikäihmisten kanssa asiakaskohtaamisissa tarvitaan aikaa keskustelulle, Parikka kertoo.

Myös itse ruoan osuus on merkittävä. Ruoka on tärkeää niin lasten kuin ikäihmisten kehityksessä ja jaksamisessa. Makuun, ulkonäköön, rakenteeseen ja terveellisyyteen tulee kiinnittää huomiota, että ruoka tulee syödyksi. Vain siten lapset saavat ravintoaineet oppimiseen ja kasvamiseen ja ikäihmiset pysyvät toimintakykyisinä.

Opiskelumahdollisuuksia ympäri Suomea

Fazerin KokkiTrainee-ohjelma käynnistyy ensi syksynä 12 paikkakunnalla ympäri Suomea. Monipuolisen työpaikalla tapahtuvan oppimisen lisäksi opintoihin sisältyy lähiopetuspäiviä ja itsenäistä opiskelua.

Koulutuksen sisältöä on kehitetty aikaisemmilta opiskelijoilta, asiantuntijoilta ja opettajilta saadun palautteen perusteella. Lähiopetuspäiviä on lisätty, samoin opiskelijoiden henkilökohtaiseen ohjaukseen käytetään jatkossa enemmän aikaa. Lisäksi koulutukseen on lisätty esimerkiksi dieettikokin opintoja, jotta asiakaskunnan erityispiirteet osataan ottaa myös ruoan osalta huomioon.

– Olen erityisen iloinen, että 100 % palautekyselyyn vastanneista suosittelisi ohjelmaa muille, Parikka sanoo.

Fazerilla puhalletaan yhteen hiileen

Fazerilla pääsee tekemään töitä korkealaatuisten makuelämysten puolesta – yhteistyössä muiden ammattitaitoisten fazerilaisten kanssa.

– Mukavien asiakkaiden lisäksi meillä on parhaat työkaverit. Jokaisessa ravintolassa on upea tiimi, kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Itse olen viihtynyt talossa pian jo 17 vuotta, Parikka kertoo.

Työilmapiiri on kannustava, ja jokainen työntekijä pääsee kehittämään itseään ja ammattitaitoaan. Fazerille on kunnia-asia, että työntekijöiden työelämä ja vapaa-aika ovat tasapainossa, ja että jokaiselle päivälle riittää mielekkäitä haasteita.

– Jos yhtään kiinnostaa, niin nyt kannattaa laittaa hakemus sisään. Tule minulle työkaveriksi, teemme täällä merkityksellistä työtä joka ikinen päivä, Parikka kannustaa.

Hae mukaan Fazerin KokkiTrainee-ohjelmaan