Töitä ei kannata hakea vanhentuneilla tiedoilla ja taidoilla

Työnhaku voi olla haastavaa, varsinkin jos sitä ei ole tehnyt pitkään aikaan. Hyvä uutinen on se, että työnhakijana voi kehittyä. Työnhakutaitoja kannattaa myös päivittää säännöllisesti, sillä työnantajat ottavat jatkuvasti käyttöönsä uusia työnhaun kanavia ja keinoja.

Elämä alkaa 102-vuotiaana

Tuntuuko, että olet liian vanha Twitteriin? Ettet jaksa enää opiskella yhtään uutta somekanavaa? Muutosvastarinta on tuttua, mutta sen selättäminen on mahdollista ja kannattavaa. Oppia voi ottaa vaikka Ruotsin vanhimmasta bloggaajasta, 102-vuotiaasta Dagny Karlssonista, joka opetteli vanhoilla päivillään tietokoneen käytön ja alkoi blogata.

Työnhaku on siirtymässä yhä enenevässä määrin nettiin ja sosiaaliseen mediaan, mutta työntekijät eivät ole sinne vielä löytäneet. Vain joka neljäs työikäinen käyttää sosiaalista mediaa etsiessään avoimia työpaikkoja. Sosiaalisen median kanavista ykkönen on LinkedIn, toisena tulee Facebook ja kaukana kolmantena Twitter.

Ikä vaikuttaa sosiaalisen median hyödyntämiseen työnhaussa. Lähes puolet 45–54-vuotiaista työikäisistä etsii avoimia työpaikkoja lehdistä ja vain alle neljännes sosiaalisesta mediasta. Oma pieni empiirinen kokeeni kertoo kylmän totuuden: sunnuntain Hesarin työpaikkaosio kutistuu kaiken aikaa, kun taas Twitterissä avointen työpaikkojen määrä kasvaa. Työnhaussa kannattaa siirtyä printtimediasta digitaaliseen mediaan.

Etsitkö töitä tarpeeksi laajalti?

Työpaikkoja löytyy ripotellen eri lähteistä, ja varsinaisilla työpaikkailmoituksilla täytetään vain osa avoimista työpaikoista. Alle neljäsosa suomalaisista on päätynyt nykyiseen työhönsä avointa työpaikkaa hakemalla ja reippaasti yli puolet muuta kautta. Julkisten työnvälityspalveluiden kautta työn on löytänyt alle kymmenesosa työssäkäyvistä.

Suomalaiset etsivätkin yhä töitä hyvin perinteisistä paikoista: kärjessä ovat avoimia työpaikkoja esittelevät te-palvelut.fi (entinen mol.fi) ja muut netin rekrytointisivustot. Näiden lisäksi hyvä vaihtoehto on ottaa yhteyttä suoraan mielenkiintoiselta vaikuttavaan työpaikkaan, vaikka siellä ei juuri nyt olisikaan avoimia paikkoja haussa.

Oletko jo verkostoitunut oikeiden ihmisten kanssa?

Verkostoituminen on tämän päivän ja huomisen juttu, sillä ennusteen mukaan jopa puolet tulevista työpaikoista täytetään suositteluiden kautta. Verkostoituminen ei kuitenkaan onnistu vielä kovin hyvin suomalaisilta. Vain hyvin pieni osa suomalaisista pitää omia verkostoitumistaitojaan vahvuutenaan.

Lähes puolet työikäisistä hyödyntää työnhaussa ystäviä ja tuttuja. Usein kuitenkin lähipiirin tiedot ja kontaktit ovat liian samanlaisia kuin itsellä, jotta niistä saisi kaiken hyödyn irti. Etäisempien tuttavien, kuten vaikkapa entisten koulukaverien kautta pääsee kiinni uusiin verkostoihin.

Työnhaku on kokonaisuus, jonka jokaista osasta kannattaa miettiä. Kun palaset loksahtavat paikalleen, työnhaku saa onnistuneen lopputuloksen.

Tämä artikkeli on tehty yhteistyössä Monsterin kanssa. Artikkelin lähteinä on käytetty T-Median rekrytointitutkimusta, Sitran tutkimusta ja Psyconin artikkelia.

Kirjoittaja: Kirsi Tervamäki, Henkilöstöpalveluyritysten Liitto