Kaupallinen yhteistyö: Tutustu työnantajaan

Helsingin yliopiston kiinteistöpalveluiden pitkän linjan siivooja Juha Kaukorinne arvostaa mukavia asiakkaita ja itsenäistä, monipuolista työtä. HY247 etsii nyt joukkoonsa lisää siivoojia. Artikkelin lopusta löydät rekrybotin, vastaa muutamaan rekrybotin esittämään kysymykseen. Jos vaikutat sopivalta työnkuvaan, HY247:ltä otetaan sinuun suoraan yhteyttä eikä erillistä työhakemusta tarvita!

Helsingin yliopiston kiinteistöpalveluiden Juha Kaukorinne on toiminut kiertävänä siivoojana yliopiston Meilahden kiinteistöissä kymmenen vuoden ajan. Entinen ravintola-alan ammattilainen kouluttautui aikoinaan uudelle uralle ja pitää nykyisessä työssään erityisesti säännöllisistä työajoista – sekä asiakaspalvelusta.

”Tässä työssä pitää olla yhteydessä asiakkaisiin. On hyvin tärkeää, että saan heiltä palautetta. Kun tullaan juttuun ja ollaan hyvissä väleissä, työ sujuu helpommin.”

Siivoojan tärkeä tehtävä on pitää kiinteistöt puhtaina ammattitaidolla. Juha kertoo, että työssä on päivittäin monipuolisia tilanteita, joissa voi hyödyntää ongelmanratkaisukykyä ja asiakaspalvelutaitoja.

”Puhumme asiakkaiden kanssa säännöllisesti, onko jotain, mitä voisimme huomioida ja tehdä lisää tai toisella tavalla. Ratkaisemme pulmat yhdessä. Voi olla, ettei asian hoitaminen ole minun työtäni, vaan kuuluu jollekin toiselle taholle. Silloin mietin, kenelle asia kuuluu ja otan heihin yhteyttä.”

Oikea asenne auttaa aina

Juha siivoaa haastavia tiloja, joissa vaaditaan vankkaa asiantuntemusta: esimerkiksi laboratorio- ja obduktiotiloja sekä muita yliopiston kiinteistöjä. Monesti ongelmanratkaisu on pienestä kiinni.

”Asenteestahan se riippuu. Esimerkiksi koronavirus-epidemian alkaessa meidän piti yhtäkkiä ruveta jakamaan kaikkialle käsidesiä. Tähän tarkoitukseen ei joka paikassa ollut telineitä, mutta niitä pystyttiin kyllä järjestämään.”

Siivoojan työ siis on itsenäistä, mutta ei ollenkaan yksinäistä. Työssä saa olla jatkuvasti vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa. Osa asiakkaista on tullut niin tutuksi, että he tietävät Juhan kuulumiset myös työn ulkopuolella.

Työnjohto on Juhan tukena kohteessa useamman kerran viikossa, kiinteistössä työskentelee myös muita siivoojia ja lisäksi työkaverit tapaavat toisiaan kuukausittaisissa tiimipalavereissa. HY247:ssa ollaan myös ottamassa käyttöön sähköisiä tiimityövälineitä, kuten Microsoft Teams -järjestelmää.

”Täällä apua saa aina, kun sitä tarvitsee, eikä koskaan joudu mahdottoman tehtävän eteen. Voin myös vaikuttaa omaan työhöni. Jos on kehitysidea esimerkiksi uudesta työkoneesta, se otetaan huomioon. Työnjohto todella kuuntelee meitä.”

Ei kahta samanlaista päivää

Asiakaspalvelua helpottaa Helsingin yliopiston kiinteistöpalvelujen moniammatillinen tiimi. Juhan kohteissa myös huoltomiehet ovat HY247:n palveluksessa. Siitä on apua ongelmanratkaisutilanteissa.

”Jos vaikka vessaan tulee hajuja, ryhdymme yhdessä miettimään syitä asialle. Emme rupea peittelemään sitä hajusteilla, vaan tarvittaessa irrotamme vesilukot ja puhdistamme alueen”, Juha kuvailee.

Työ Helsingin yliopiston Meilahden kiinteistöissä on sekä monipuolista että turvallista. Erilaisten tilojen ansiosta Juhan työssä ei koskaan ole kahta samanlaista päivää.

”Tässä työssä ei koskaan pääse kyllästymään”, Juha vakuuttaa.

Toisaalta, kun on kymmenen vuoden ajan työskennellyt samoissa kohteissa, on oppinut tuntemaan hyvin sekä kiinteistöt että ihmiset.

”Vuosien varrella asiakkaat ovat tulleet tutuiksi ja suhteet ihmisiin voimakkaiksi. Minusta tuntuu, että en tule tänne ulkopuolisena siivoamaan, vaan olen osa talon väkeä.”

Säännöllinen työ ja turvalliset välineet

Helsingin yliopiston kiinteistöpalveluissa siivoojien työajat määritellään kiinteistön toiminnan mukaan ja työvuorot voivat vaihdella. Juhan työpäivä alkaa yleensä kukonlaulun aikaan, ennen aamukuutta.

Juhalle muutos aikaisempaan työelämään on melkoinen, sillä ravintola-alalla työskennellessään hän oli usein töissä aamuneljään saakka. Päivärytmin muutos ei kuitenkaan ollut haastavaa. Sekin on asenteesta kiinni, Juha vakuuttaa.

”Arvostan kovasti säännöllisiä työaikoja. Työpäiväni päättyy iltapäivällä kahdelta, ja sen jälkeen on aikaa ulkoilla koiran kanssa sekä rentoutua.”

Juhan työssä viihtymistä lisää myös se, että työvälineet ovat kunnossa. Niihin Juha on ollut aina tyytyväinen mutta varsinkin koronavirus-epidemian aikana.

”Meille tulee koko ajan uusia siivouskoneita. Esimerkiksi poikkeusoloissa työnantaja kiinnittää tarkasti huomiota turvallisuuteen.”

Hae siivoojaksi chatbot-haastattelulla

HY247 etsii nyt joukkoonsa siivoojia! Anna rekrybotin haastatella sinut ja jos sovellut tehtävään hyvin, sinuun otetaan suoraan yhteyttä eikä erillistä hakemusta tarvita.

HY247 eli Helsingin yliopiston kiinteistöpalvelut Oy tarjoaa kiinteistöpalvelua yliopistolaisille. Yrityksen yli 300 ammattilaista työskentelevät suurella sydämellä, jotta opiskelu ja työskentely Helsingin yliopiston kampuksilla onnistuisi 24 tuntia vuorokaudessa, 7 päivää viikossa ja 365 päivää vuodessa.