Mitä rekrytoija työhakemuksesta etsii? Miten saan oman hakemukseni erottumaan? Henkilöstöpäällikkö Anne Pihlava Yleinen työttömyyskassa YTK:sta avaa asiaa keskisuuren organisaation näkökulmasta.

Rekrytointikanavat ovat kehittyneet ja monipuolistuneet. Usein kuitenkin haku tapahtuu vielä perinteisinkin keinoin. Hakija lähettää hakemuskirjeen ja CV:n sähköpostilla, ja rekrytoija selaa saapuneet hakemukset läpi. Ensikosketuksen jälkeen hakemukset siirtyvät kyllä-, ehkä- ja ei-pinoihin. Koska hakijoita useimmiten on runsaasti avoimiin paikkoihin nähden, ehkä-pinoon päätyneetkään eivät valitettavasti useimmiten enää siirry prosessin aikana kyllä-pinoon.

Työnhakijan näkökulmasta on siis tärkeä saada hakemuksensa heti kyllä-pinoon, josta seulotaan haastatteluun kutsuttavat.

Tässä auttaa siisti ulkoasu, selkeä muotoilu ja se että rekrytoija löytää helposti vastaukset kysymyksiinsä:

Työnantaja ymmärtää kyllä sen, että uusi tehtävä vaatii oppimista ja joskus pitkääkin perehtymistä. Tärkeä on löytää henkilö, joilla on realistinen kuva omista kyvyistään ja halu oppia niitä asioita, joita haetussa tehtävässä menestyminen edellyttää.

Luovuutta vai ei?

Persoonallisesti muotoiltu työpaikkahakemus auttaa erottumaan – niin hyvässä kuin pahassa. Ratkaisevaa on, tavoittaako muotoilu jotain juuri haetun työpaikan ytimestä.

Liika lennokkuus ja taiteellinen asettelu ei ehkä vakuuta, kun haetaan järjestelmällisesti työskentelevää henkilöä. Vastaavasti luovaa ja innostavaa tekijää haettaessa ei kuivakan yksisanainen asiallisuus ole paras tapa saada oma hakemus jäämään pinkan päällimmäiseksi.

Historian punainen lanka

Työhistoriasta rekrytoija hakee loogisuutta. Ihmisten elämänpolut ovat kuitenkin välillä mutkikkaita. Samoin kiihtyvällä tahdilla muuttuva työelämä heittää ihmisiä muutokseen. Koulutusta ja työuraa ovat ohjanneet monenlaiset valinnat ja sattumakin. Ei voi sanoa, että suoraviivainen uraputkieteneminen olisi aina parempi kuin mutkien kautta nykyiseen päätynyt.

Ratkaisevaa on, millainen kokonaiskuva tilanteesta muodostuu – löytääkö rekrytoija punaisen langan siitä, miksi tämä hakija on nyt juuri tässä kohtaa, tavoittelemassa tätä tehtävää.

Realistiset odotukset

Itsevarmuus on työhakemuksissa vähättelyä parempi asia. Hakijan kannattaa tarkastella osaamistaan, kokemustaan ja potentiaaliaan positiivisen realististen silmälasien läpi.  Toki rekrytoija osaa asettaa asioita perspektiiviin – ”työoikeuden hallitseva” vastavalmistunut tradenomi hallitsee sitä juuri ammattikorkeakoulun kurssin verran, eikä enempää voi odottaakaan. Erityisesti nuorilla hakijoilla on tärkeää, että hakemuksessa on tasapainossa saavutettu osaaminen ja se, mitä uudessa tehtävässä haluaa oppia.

Ennen kuin lähetät hakemuksesi, lue vielä ajatuksella läpi rekrytointi-ilmoitus ja tarkista, että osoitat hakemuksellasi olevasi varteenotettava henkilö tehtävään. Jos organisaatiolla on nettisivut, käy katsomassa siellä, millaista mielikuvaa työnantaja haluaa itsestään viestiä. Mieti, miten juuri sinä sovit kuvaan, ja kerro se hakemuksessasi.

 

Anne Pihlava, henkilöstöpäällikkö

Yleinen työttömyyskassa YTK

YTK on kaikkien palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa lähes 400 000 suomalaista työttömyyden varalta. Jäsenmäärältään YTK on Suomen suurin työttömyyskassa ja sen toimintaa valvoo Finanssivalvonta. Loimaalla YTK:n toimistossa työskentelee 130 ansioturvan ammattilaista.