Työnhakupalvelu Monster julkaisi Palkkadata-työkalun, jonka avulla saat tietää oman ammattisi keskipalkan.

 

– Monsterilla pyrimme tasa-arvoisen työelämän ja palkkauksen edistämiseen. Palkkavertailudataa tarjoamalla voimme auttaa työntekijöitä ja työelämään pyrkiviä määrittelemään palkkapyyntönsä sopivalle tasolle, Monsterin markkinointipäällikkö Maria Soini sanoo.

 

Työkalun avulla työnhakijat voivat vertailla omaa palkkaansa tai palkkaodotuksiaan muiden samanlaisissa työtehtävissä työskentelevien ihmisten palkkoihin.

 

Työkalun löydät täältä.

 

Palkkadata-vertailu perustuu käyttäjiltä kerättävään tutkimustietoon.

 

Tutkimukseen voi osallistua kuka tahansa täyttämällä Palkkadata-kyselyn, minkä jälkeen käyttäjä saa tiedot vertailuaineiston perusteella lasketusta keskipalkasta.

 

Keskipalkka perustuu muiden samassa työtehtävässä ja samalla alueella työskentelevien vastaajien antamiin tietoihin.

 

Mikäli vertailudataa ei vielä ole kerääntynyt tarpeeksi kyseisestä työtehtävästä, lähetetään vastaajalle sähköpostitse palkkavertailu heti, kun dataa on kertynyt tarvittava määrä.

 

Tutkimustulosten luotettavuutta parannetaan siivoamalla pois virheet, kuten negatiiviset luvut ja ääriarvot. Aineisto myös päivittyy vuosittain. Kunkin vastaajan tiedot pysyvät voimassa yhden vuoden, eikä niitä muokata millään tavalla. Kaikki palkkatutkimuksen tiedot ovat nimettömiä.

 

Palkkadata-laskuri on ollut käytössä muutamissa muissa Alma Median rekrytointipalveluissa itäisessä Keski-Euroopassa.

 

– On hienoa, että voimme tuoda suosituksi nousseen palvelun nyt myös Suomeen, Soini kertoo.

 

Missä ajassa miljonääriksi?

 

Palkkadata-sivustolta löytyy myös miljonääri-laskuri, jolla voit selvittää, kauanko miljoonan euron tienaaminen veisi aikaa antamillasi palkkatiedoilla.

 

Iltalehti ja Monster kuuluvat kumpikin Alma Media -konserniin.

 

Marko Simonen

Alkuperäinen juttu Iltalehti.fi