Miten sinä etsit avoimia työpaikkoja? Käytätkö avainsanoja, sijaintia vai muita hakutekijöitä? Tarkista Monsterin kokoamalta listalta, ovatko sinun hakusanasi eniten käytetyimpien avainsanojen listalla. Jos aihe on sinulle vieras, voit lukea avainsanojen merkityksestä täällä.

Vuonna 2016 eniten käytettyjen hakutermien top 25-listan kärjestä löytyvät kesätyöhön liittyvät hakutermit, sekä odotetusti myynti sekä IT. Neljän kärki on sama kuin vuotta aiemmin.

Kahdenkymmenen eniten käytetyn hakutermin joukkoon on päätynyt kärkinelikosta löytyvän termin lisäksi useita muitakin myyntiin liittyvä hakusanoja, kuten myyntipäällikkö ja myyjä. Viime vuoden lopulla alan työllisyystilanteesta uutisoitiin runsaasti myyntialan henkilöitä edustavan MMA:n tekemän selvityksen pohjalta.

IT-alalla tehdään hakuja myös termeillä sap ja java. Vuoden takaisella listalla mukana ollut software on tippunut pois listalta.

Englanninkielisistä hakutermeistä pintansa pitävät manager, controller ja english. Jälkimmäisellä pyritään todennäköisesti löytämään englanninkielisiä työpaikkailmoituksia. Englanninkielisten termien listalta on tippunut engineer – suomenkielinen vastine insinööri puolestaan löytyy yhä sijalta 10.

Käytetyimpien avainsanojen joukossa hoitoala pitää yhä pintansa. Sairaanhoitaja löytyy sijalta 5. ja lähihoitaja paria sijoitusta alempaa sijalta 7. Sijalle 21. on tällä kertaa kivunnut myös lastenhoitaja.

Vuosi sitten listalla sijalla 14. oli assistentti. Tämä avainsana on kivunnut listalla ylöspäin sijalle 9. Listan toinen kipuaja on markkinointi, joka on noussut sijalta 20. sijalle 12.

Tässä top 25 eniten käytettyä hakusanaa Monster.fi-verkkosivuilla vuonna 2016

1. kesät*
2. myynti
3. Kesätyö
4. IT
5. sairaanhoitaja
6. controller
7. lähihoitaja
8. manager
9. assistentti
10. Insinööri
11. hr
12. markkinointi
13. sap
14. logistiikka
15. Myyntipäällikkö
16. Myynti*
17. Myyjä
18. Asiakaspalvelu
19. english
20. Johtaja
21. lastenhoitaja
22. projektipäällikkö
23. sähkö
24. Java
25. työnjohtaja

Mirva Puranen
Monster