Suomen tunnetuimpiin yrityksiin lukeutuva Fazer rekrytoi tulevaksikin kesäksi joukkoonsa useita satoja kesätyöntekijöitä ja koko loppusyksyn ajaksi taloon jääviä sesonkityöntekijöitä. Osansa kesän tavoitelluista paikoista saavat myös nuoremmat innokkaat ”tutustu työelämään ja tienaa”-kampanjan muodossa.

Kaiken kaikkiaan Fazer rekrytoi noin 800 kesä- ja sesonkityöntekijää, mukaan lukien työelämään tutustujat.  Fazerilla työskentelystä kiinnostuneet voivat tehdä heidän nettisivuillaan pienen testin, jonka avulla voi selvittää, minkälaiset työtehtävät itselle sopisivat.

Jauhopeukaloksi leipomoon vai joulusuklaita valmistamaan?

Kesätöitä Fazer tarjoaa leipomoissaan, sekä isojen markettien, kuten Prismojen ja Citymarkettien yhteydessä olevissa lähileipomoissa. Karkki- tai suklaatehtaalle halajavan tulee olla valmis työskentelemään pitkälle syksyyn tai jopa jouluun saakka, sillä joulun makeisten valmistus aloitetaan jo kesällä.

– Meillä sesonkityöhön rekrytoidaan väkeä koko tuotantoprosessiin valmistuksesta tavaran pakkaukseen ja varastointiin. Haluamme tarjota mahdollisimman monipuolisia työtehtäviä, Fazerin rekrytoinnista kerrotaan.

Fazer palkkaa mielellään elintarvikealan opiskelijoita, ja esimerkiksi leipuriopiskelijat ovat kysyttyjä työntekijöitä.

– Emme kuitenkaan edellytä aikaisempaa työkokemusta, ja valtaosan työtehtävistämme voi omaksua työn ohella. Olemme panostaneet paljon uusien työntekijöiden perehdytykseen, jotta työstä ja yrityksestä tulisi hyvä ensituntuma ja kosketus työelämään, Fazerilta jatketaan.

Työelämään tutustumassa oikeissa töissä

Elsi Halosta jännittää. Hän on päässyt kahdeksi viikoksi ”tutustu työelämään ja tienaa”-kampanjan avulla töihin Fazerille yhteen heidän henkilöstöravintoloistaan. Hän on juuri aloittamassa ensimmäistä työpäiväänsä. Paikka ja työkaverit ovat vielä vieraita, mutta päivän mittaan jännitys karisee ja työ vie mukanaan. Elsi pääsi mukaan kaikkiin ravintolan töihin kokkauksesta tiskaukseen ja siisteyden ylläpitoon.

– Parasta oli, kun sai olla kokkien kanssa laittamassa ruokaa. Meillä oli tosi kiva ilmapiiri, mukavat ihmiset ja paljon tekemistä. Opin kahden viikon aikana paljon uutta, Elsi kuvailee innostuneena viime kesäistä kokemustaan.
– Hain Fazerille töihin, koska tykkään kokata ja touhuta keittiössä, Elsi jatkaa.

Myös Tomi Sorjonen työskenteli viime kesänä kaksi viikkoa Fazerin henkilöstöravintolassa. Tomi on samaa mieltä Elsin kanssa.

– Tykkäsin olla töissä Fazerilla. Työkaverit olivat mukavia, ja työkin oli tosi kivaa.

Hän hakeutui Fazerille äitinsä jalanjäljissä, mutta halusi ennen kaikkea työkokemusta ja tutustua minkälaista on olla töissä. Tomi muistaa kirkkaasti erityisesti ensimmäisen työpäivänsä.

– Se oli kuin ensimmäinen koulupäivä. Kaikki tuntui hitaalta, ja aluksi kaikki oli vähän vaikeaa.  Asiat kuitenkin selitettiin tosi tarkasti, ja työt alkoivat sujua. Oli tosi kivaa olla siellä, vaikka aluksi jännitinkin tekeväni virheitä.

Fazerilla pääsee tutustumaan myös muihin kuin ravintoloiden työtehtäviin. He työllistävät nuoria lisäksi tehtailleen ja erilaisiin toimistotöihin. Nuorimmatkin kesätyöntekijät pääsevät siis näkemään ja kokemaan monenlaisia työtehtäviä.

 

Katso täältä Fazerin avoimet työpaikat

Täällä voit lukea lisää Fazerista työnantajana

 

Mirva Puranen