Kesätyöntekijöillä alkaa pikku hiljaa olla työt pulkassa. Kokosimme tähän näppärän listan asioista, jotka kannattaa muistaa työsuhteen päättyessä.

Pyydä työtodistus

Työnantajaa tai esimiestä kannattaa muistuttaa työtodistuksen kirjoittamisesta jo ennen työsuhteen päättymistä. Erityisesti jos haluat työtodistukseen kirjallisia kommentteja taidoistasi tai työskentelytavastasi. Näin esimiehesi osaa varata aikaa todistuksen kirjoittamiseen.

Työtodistuksen voi toki pyytää myös jälkikäteen, mutta kannattaa hoitaa asia mahdollisimman nopeasti, sillä muuten se helposti unohtuu.

Varmista palkan ja palkanlisien oikeellisuus

Jokaisena palkkapäivänä kannattaa aina tarkistaa palkkalaskelmasta, että olet saanut oikean määrän palkkaa. Joskus palkanlaskennassa sattuu inhimillisiä virheitä ja esimerkiksi lisiä jää epähuomiossa maksamatta. Pääset paljon vähemmällä, kun selvität virheet ajoissa kuin jälkikäteen työsuhteen jo päätyttyä.

Selvitä myös viimeistään nyt, onko sinulle maksettu lomakorvaus rahana jokaisessa palkassa vai onko sinulle kertynyt lomapäiviä. Varmista, että pitämättömistä lomapäivistä maksetaan sinulle rahana lomakorvaus viimeisessä palkassa.

Päivitä CV:si

Kannattaa lisätä uusi työkokemus ansioluetteloon heti. Näin päivämääriä ja työtehtäviä ei tarvitse jälkeenpäin muistella. Muista myös lisätä työkokemus LinkedIniin, jos käytät sitä.

Päivitä rekrytointisivujen työnhakijaprofiilisi

Jos jatkat kesän jälkeen työnhakua, muista myös päivittää eri rekrytointisivustojen työnhakijaprofiilisi ajan tasalle. Näin voit saada juuri sinun osaamiseesi kohdennettuja työpaikkailmoituksia ja sinun on mahdollista tulla paremmin työnantajien löytämäksi esimerkiksi Monsterin CV-tietokannasta.

Kysy jatkomahdollisuudesta

Jos viihdyit kesätyöpaikassasi, kysy ihmeessä jatkomahdollisuuksista. Yrityksen työntekijöillä saattaa olla tiedossa avautuvia työpaikkoja, jotka eivät ole vielä julkisessa haussa.

Jos olet opiskelija, kannattaa kysyä mahdollisuudesta jatkaa osa-aikaisena tai onko yrityksellä tarvetta muina sesonkeina, esimerkiksi jouluna. Voit myös ilmaista työnantajalle kiinnostuksesi kysymällä jo seuraavan kesän työmahdollisuuksista. Jos olet oman alasi töissä ja jo piakkoin valmistumassa, tiedustele olisiko sinun mahdollista työllistyä yritykseen valmistumisesi jälkeen.

Vaikka nykyinen kesätyöpaikkasi ei olisikaan unelmatyösi, niin kannattaa silti pitää ovet avoinna, sillä koskaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Katso avoimet työpaikat