Kesätyökausi on vielä käynnissä, mutta kesätyösuhteita alkaa hiljalleen päättyä elokuun aikana. Teimme muistilistan kesätyöntekijälle työsuhteen päättymistä varten.

 1. Käy esimiehesi kanssa palautekeskustelu

  Pyydä esimiehesi kanssasi keskustelemaan menneestä kesästä, jos hän ei itse sitä tee. Pyydä palautetta ja arviota työskentelystäsi. Samalla voit itsekin kertoa miten kesä mielestäsi sujui. Samassa yhteydessä voit myös tuoda esille halusi esimerkiksi jatkaa osa-aikatyössä, tai kiinnostuksesi palata töihin tulevina loma-aikoina

 2. Pyydä työtodistus

  Yleensä työnantajat antavat työtodistuksen automaattisesti, mutta jos näin ei tapahdu, muista pyytää itsellesi sellainen. Saatat tarvita sitä myöhemmin hakiessasi uutta työpaikkaa tai pyrkiessäsi opiskelemaan. Halutessasi saat työtodistukseen myös arvion työskentelystäsi.

 3. Tarkista viimeinen palkkasi

  Kesätöissä ei yleensä pidetä lomaa. Sitä kuitenkin ehtii kertyä muutamia päiviä, ja ne maksetaan viimeisen palkan yhteydessä lomakorvauksena. Jos et siis ehtinyt pitää kesätyösuhteesi aikana vuosilomaa, tarkista, että ne on maksettu sinulle viimeisen palkkasi yhteydessä.

 4. Nauti kesätyösi hedelmistä

  Toivottavasti olet jo kesällä ehtinyt nauttia kesätyön tuomista taloudellisista eduista, ja jos et ole, toivottavasti sinulla on töiden päätyttyä vielä muutama päivä lomaa ennen opiskelujen alkua, jotta ehdit myös hiukan lomailla.

Mirva Puranen
Monster.fi