Digia on suomalainen ohjelmisto- ja palveluyritys, joka työllistää osaajia viidellä paikkakunnalla Suomessa. Digia lanseerasi viime vuonna nuorten osaajien Career Compass -ohjelman.

– Etsimme jatkuvasti nuoria, energisiä tekijöitä. Sitä kautta ajatus erillisestä nuorten rekrytointiohjelmasta heräsi, kertoo rekrytoinneista Digialla vastaava Krista Selander.

Yksi ohjelman kautta Digialle työllistyneistä on Jani Viherväs. Hän työskentelee Junior Software Developerina, ja aloitti Digialla noin vuosi sitten. Ensimmäisen kerran Jani tutustui Digiaan jo kesällä 2013 harjoittelupaikkaa etsiessään. Silloin ei vielä tärpännyt, mutta Digian nimi tuli uudelleen esille alkuvuodesta 2014 Janin muutettua Jyväskylästä Helsinkiin.

– Aloin etsiä kesätyöpaikkaa. Olin tallentanut listan mahdollisista harjoittelupaikoista Jyväskylässä ja tutkin, olisiko näillä yrityksillä kesätyöpaikkoja Helsingin seudulla. Sitä kautta törmäsin Digian Career Compass -ohjelmaan, hain, ja pääsin mukaan Digian järjestämään aamiaistilaisuuteen.

Aamiaistilaisuudessa Janin ennakkoluulot isojen ohjelmistotalojen jäykistä toimintamalleista hälvenivät.

– Erityisesti rekryhenkilöiden avoimuus ja rentous rikkoivat mielikuvan byrokraattisesta ja kankeasta suuryrityksestä. Lisäksi ison yrityksen hyödyt tulivat esille mm. omissa tuotteissa ja isoissa asiakkuuksissa. Selvisi, että Digialla on aidosti mahdollisuus saada ääntään kuuluviin ja muuttaa toimintamalleja mielestään parempaan suuntaan. Näin olen jo päässyt omissa projekteissani tekemään.

Career Compass avaa ovet jopa vakituiseen työsuhteeseen

 

Digia rekrytoi nuoria osaajia mieluummin pidempiaikaisiin työsuhteisiin.

– Kesä on suht lyhyt aika päästä sisään meidän projektitekemiseen. Siksi meillä ei yleensä ole haussa varsinaisia kesätyöntekijöitä, vaan mieluummin sitoutamme henkilöt pitemmällä tähtäimellä, Krista Selander kertoo.

Career Compass -ohjelma onkin urastartti jo valmistuneille tai opintojensa loppuvaiheessa oleville nuorille osaajille. Ohjelman puitteissa tarjolla on erilaisia työpaikkoja projekteista vakitöihin.

– Suurin osa meille rekrytoiduista nuorista on palkattu vakituiseen työsuhteeseen. Nuoret ovat raikas tuulahdus kokeneeseen joukkoomme. He tuovat ihan uutta ja erilaista ajatusmaailmaa sekä osaamista. Nuorilla on erityisesti innokkuutta ja tarmoa tarttua tositoimin hommiin käsiksi, Krista Selander kiittelee.

Digialla viihdytään

 

Jani Viherväs on ollut tyytyväinen Digian työilmapiiriin ja etuihin sekä mahdollisuuksiin oppia uutta.

– Kysyin aamiaistilaisuudessa myös työilmapiiristä, johon sain yksimielisen vastauksen: Digialla viihdytään. Ja olen itsekin viihtynyt todella paljon. Myös työsuhde-edut ovat kattavia ja houkuttelevia. Lisäksi etätyön sekä osa-aikatyön mahdollisuus ovat minulle tärkeitä, sillä haluan saada maisterin tutkintoni suoritettua loppuun. Digialla myös oman talon osaajat pääsevät ääneen jakamaan osaamistaan muille tietoiskujen muodossa. Aiheita voi kuka tahansa ehdottaa.

Kiitosta saa myös rekrytointiprosessin nopea eteneminen aamiaistilaisuuden jälkeen. Jani sai kutsun haastatteluun vain parin päivän kuluttua tilaisuuden jälkeen, ja työpaikkaa tarjottiin vajaan kahden viikon kuluessa. Kollegatkin osoittautuivat mukaviksi.

– Tiimimme on pieni ja tiivis porukka, jossa varaudutaan nopeasti muutoksiin ja käytetään ketterän ohjelmistokehityksen tyylejä. Kollegani ovat mukavaa, ammattitaitoista ja osaavaa porukkaa. Aina joku osaa vastata, jos on kysyttävää, Jani kertoo.

Asiakastyötä, ongelmanratkaisua ja uusia teknologioita

 

Jani työskentelee tällä hetkellä asiakasprojektissa isolle suomalaiselle yritykselle. Asiakkaan kanssa ollaan yhteydessä päivittäin.

– Etsimme yhdessä ratkaisua asiakkaan tarpeisiin uusia teknologioita hyödyntäen. Olen päässyt käyttämään esimerkiksi AngularJS- ja Node.js-teknologioita. Lisäksi olemme käyttäneet Digian omaa Digia Cloud -pilvialustaa. Projekteissa olemme käyttäneet Scrum-ban -prosessimallia, Jani kertoo, ja arvelee uuden teknologian houkuttelevan uusia osaajia Digialle.

Haku Digian Career Compass -ohjelmaan on nyt käynnissä. Lisätietoja ohjelmasta löydät Digian sivuilta.

Digia on suomalainen ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa  alansa johtavia toimijoita palveluiden kehittämisessä, toiminnan ohjaamisessa ja tiedon hyödyntämisessä kotona ja kansainvälisesti.

Digia toimii noin tuhannen osaajansa voimin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Kiinassa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa.

Digian avoimet työpaikat

 

Mirva Puranen