Nykyään lähes kaikissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä tarvitaan yhä enemmän digitaalista osaamista. Alituisesti kehittyvien tekniikoiden ja ohjelmien hallinta vaatii jatkuvaa taitojen päivittämistä ja uuden opettelua.

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Monster ja Adoben virallinen koulutuskumppani Corellia Helsinki tarjosivat sadalle markkinoinnin ja viestinnän työnhakijalle ohjelmisto- ja web-tekniikoiden koulutuksia, jotta heidän työllistymisensä olisi helpompaa.

Järjestetyt koulutukset ovat olleet yleisesti todella pidettyjä ja niihin osallistujat ovat kokeneet ne työllistymisensä kannalta tarpeellisiksi.

Kurssilla syttyi innostus opiskella itsenäisesti lisää

Kävimme paikan päällä Corellian tiloissa katsomassa, miten kurssit ovat lähteneet käyntiin. Tunnelma Photoshop-kurssilla oli innostunut ja kurssin vetäjä Juha Laamanen sai paljon kiitosta siitä, että kurssin tahdissa pysyivät niin vasta-alkajat kuin jo hieman ohjelmaa käyttäneetkin.

”Minulla oli jo hieman kokemusta Photoshopin käytöstä, lähinnä sosiaalisen median mainonnasta, mutta olin pääasiassa itseoppinut. Tällä kurssilla olen oppinut hyvät perusteet ja käyttämään ohjelmaa ”oikein”. Olin aikaisemmin editoinut kuvia lähinnä erilaisilla ilmaisohjelmilla, mutta ammattikäytössä Photoshopia käytetään ylivoimaisesti eniten,” eräs kurssin osallistujista kertoo.

”Uskon, että kurssista on apua työllistymiseen esimerkiksi digimarkkinoinnin tehtävissä, sillä kuvankäsittelytaidot ovat hyvä valtti työmarkkinoilla. Kurssin käytyäni minulla on myös hyvät valmiudet opiskella lisää aiheesta ja ylläpitää osaamistani itsenäisesti.”

Myös Corellialla iloittiin kurssien saamasta hyvästä vastaanotosta:

”Näitä koulutuksia on kyllä ollut äärimmäisen palkitsevaa pitää. Kurssilaisten kiinnostus ja into tarttuu aina kouluttajaankin ja viesti on ollut kauttaaltaan se, että näille on ollut selkeä tarve. Itse olen pyrkinyt lataaman näihin päiviin ihan kaiken mitä suinkin olen pystynyt. Hämmentävää kuinka hyviä tyyppejä sitä onkaan vapaana työmarkkinoilta!” Juha Laamanen hehkuttaa.

Photoshop-kurssilla kuvankäsittelyn saloihin tutustumassa.

Photoshop-kurssilla tutustumassa kuvankäsittelyn saloihin.

Koulutusmahdollisuudet sitouttavat työntekijöitä

Monsterin ja Corellian tarjoamat kurssipaikat täyttyivät parissa päivässä, mikä kertoo siitä, että kysyntää olisi yli tarjonnan. Kurssille osallistujien mukaan erilaisia koulutusmahdollisuuksia kyllä on, mutta usein koulutukset kustantavat niin paljon, ettei työttömällä ole sellaiseen varaa.

Sekä Corellian henkilökunta että kurssilaiset olivat samaa mieltä siitä, että vaikka yritysten osaamistarpeet muuttuvat, työntekijöitä ei tarvitse vaihtaa. Sen sijaan, että yritykset korvaisivat sen hetkisen tarpeen mukaan henkilökuntaa aina vaan uusilla osaajilla, työnantajien kannattaisi ennemminkin panostaa nykyisten työntekijöidensä koulutukseen. Työpaikan tarjoamat koulutusmahdollisuudet myös sitouttavat työntekijöitä paremmin yritykseen.

Me Monsterilla haluamme jatkossakin olla mukana tukemassa eri alojen ammattilaisten työllistymistä erilaisten koulutusten, tapahtumien ja työnhakusisältöjen avulla.

 

Krista Vuori / Monster.fi