Minkälaista olisi työskennellä jossain muussa maassa kuin Suomessa? Tätä miettii moni suomalainen. Kysyimme syksyllä Monsterin verkkosivujen kävijöiltä, kuinka kiinnostuneita he olisivat työskentelemään ulkomailla.

Suurin osa vastaajista (43,75 %) olisi kiinnostunut kokeilemaan ulkomailla työskentelyä, mutta palaisi kuitenkin Suomeen. 27,5 % vastaajista olisi valmis jopa pysyvästi muuttamaan ulkomaille työn perässä. Kuitenkin, hieman yli viidesosa vastaajista (21,25 %) haluaa pysyä Suomen kamaralla eikä haluaisi työskennellä ulkomailla lainkaan. 7,5 % ei ole varma haluaisiko työskennellä ulkomailla.

Kansainvälisestä työkokemuksesta on hyötyä oman uran lisäksi myös elämänkokemuksen kannalta ja sitä arvostetaan täällä Suomessa. Suomalaista koulutusta ja osaamista arvostetaan myös kansainvälisillä markkinoilla. Monissa suuremmissa yrityksissä, joilla on toimipisteitä eri maissa, on mahdollisuus ns. työntekijävaihtoon. Tällaisia mahdollisuuksia kannattaa hyödyntää, mikäli haluaa kartuttaa kansainvälistä työkokemustaan.

Avoimia työpaikkoja ulkomailta voi etsiä esimerkiksi Monsterin sivuilta, valitsemalla halutun kohdemaan hakutyökalussa. Lue myös EF:n vinkit kansainvälisen uran tavoitteluun.

Kyselyn tulokset: Haluaisitko työskennellä ulkomailla?

Kysely toteutettiin Monsterin Suomen verkkosivuilla vuoden 2018 syys-lokakuun aikana. Kyselyyn vastasi yhteensä 400 henkilöä. Kyselyn tulokset eivät edusta tieteellistä tutkimustietoa, vaan ovat Monsterin sivuilla tehtyjä mielipidemittauksia.