Kesäduunari-info on jälleen avannut linjansa. Kysymyksiä voi esittää myös nettilomakkeen kautta. Palvelussa on autettu kesätyöhön liittyvien kysymysten parissa jo kymmenenä kesänä.

Tänä kesänä puheluihin vastaa lakimies Rina Knape.

– Puhelin on jo nyt ensimmäisellä viikolla soinut runsaasti, ja eniten on kyselty palkoista. Paljon kysellään myös työsopimuksiin liittyvistä asioista, kertoo Rina.

Kesäduunari-infoon saapuu joka kesä satoja yhteydenottoja.

– Eniten meille soittavat kesätyöntekijät itse, tai heidän läheisensä tai kaverinsa. Myös pienemmät työnantajat kysyvät palkoista ja sovellettavasta työehtosopimuksesta, ja apua kaivataan erityisesti silloin, jos ollaan palkkaamassa ensimmäistä kertaa kesätyöntekijöitä.

Rina haluaa rohkaista vielä vailla kesätyötä olevia nuoria etsimään töitä reippaasti ja avoimella asenteella, itse yrityksistä kysellen. Paikkoja löytyy edelleen myös työnhakupalveluiden sivuilta runsaasti. Esimerkiksi Monsterissa kesätyöpaikkailmoituksia on vielä satoja.

– Kun työpaikka on löytynyt, kannattaa työsopimus vaatia kirjallisena, sekä ottaa verokortti mukaan, neuvoo Rina.

Info palvelee kaikkia kesätyöntekijöitä, heidän läheisiään ja työnantajia numerossa 0800 179 279 maanantaista perjantaihin klo 9–15. Kesäduunari-infon tarjoavat suomalaisia ammattiliittoja edustavat palkansaajien keskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava. Palvelua on saatavilla myös ruotsiksi ja englanniksi, ja halutessaan nimeään ei tarvitse kertoa. Info on avoinna 28. elokuuta saakka.

Jos kesätyöpaikka on vielä löytymättä, voi valikoimaa selailla täällä. Vinkkejä kesätyönhakuun voi lueskella vaikkapa täältä.

Mirva Puranen