Huomenna perjantaina 5.6. vietetään Maailman Ympäristöpäivää. Päivää vietetään joka vuosi samaan aikaan, kaikkialla maailmassa. Myös Suomen eri kunnissa järjestetään runsaasti tapahtumia aiheen ympäriltä. Niitä löytyy googlaamalla Ympäristöpäivä 2015.

Tänä vuonna päivän teemana on kestävä kulutus, mutta Ympäristöpäivän yleisenä tavoitteena on nostaa esiin muutoksia, joita ympäristössämme tapahtuu.

Oletko sinä miettinyt oman hiilijalanjälkesi kokoa ja vaikutusta? Entä konkreettisia toimia jalanjäljen pienentämiseksi? Ruokahävikin pienentämisen, kierrättämisen ja hyötyliikunnan lisäämisen lisäksi myös työmatkan vaihto ympäristöystävällisempään vaihtoehtoon saattaisi osaltaan tuoda muutoksen oman hiilijalanjälkesi kokoon.

Helsingin Polkupyöräilijät järjestää hauskan Aamupalaa työmatkapyöräilijöille-tapahtuman Sörnäisten rantatien varressa Suvilahden sisäänajon kohdalla. Pyöräilijöille jaetaan aamupalaa klo 7-9. Lisäksi tarjolla on kevyttä huoltoa, kuten ketjujen rasvausta ja renkaiden pumppausta.

– Pyöräily on päästötön tapa liikkua, eikä se aiheuta melua. Pyörällä liikkuminen vie huomattavasti vähemmän tilaa kuin autoilu. Pyöräväylien rakentamisessa tarvitaan merkittävästi vähemmän luonnonvaroja, kuin autoteiden rakentaminen vaatii. Maailman ympäristöpäivä onkin oivallinen ajankohta kannustaa ihmisiä valitsemaan pyörä liikkumisvälineekseen, toteaa Helsingin Polkupyöräilijöiden puheenjohtaja Janne Nurminen.

Jos inspiroidut lyhentämään työmatkaasi tai työmatkasi kaipaa muutoin muutosta, kurkista uusia vaihtoehtoja täältä.

Oman hiilijalanjälkesi voit laskea Suomen ympäristökeskuksen tarjoamalla laskurilla.

Maailman Ympäristöpäivän virallinen, englanninkielinen kotisivu löytyy täältä.

Mirva Puranen

Lähteenä käytetty Luontoliiton tiedotetta sekä Suomen YK-liiton sivuja