Moni toimisto hiljenee kesäisin. Työtaakka vähenee ja ihmisiäkin on töissä vain kourallinen. Jos olet yksi heistä – turha kadehtia työkavereitasi, jotka ovat onnistuneet ajoittamaan lomansa heinäkuulle. Listasimme tähän syitä, miksi kesällä on ihan kivaa olla töissäkin.

Kun toimistolla on tavallista hiljaisempaa, työn tekemiseen pystyy keskittymään aivan eri tavalla ilman hälyä tai jatkuvia keskeytyksiä. Jos työtehtävät voi tehdä alusta loppuun keskeytyksettä, ne valmistuvat nopeammin.

Kun rutiinityöt tehdään tehokkaammin, niin aikaa jää myös luovuudelle ja uuden ideoinnille. Kesällä voi rauhassa suunnitella esimerkiksi syksyn projektien aikataulutusta.

Heinäkuussa harvoin aloitetaan uusia projekteja. Keväältä jääneitä rästihommia ehtii siis tehdä, kun deadlinet eivät puske päälle. Keskikesällä pidetään yleensä myös vähemmän palavereja, jotka vievät yllättävän paljon aikaa. Ota ilo irti rauhallisemmasta työtahdista.

Myös muualla on rauhallisempaa. Esimerkiksi liikenteessä on vähemmän ruuhkaa eikä henkilöstöruokalassa niin paljon jonoa. Nauti kiireettömyydestä ja tule töihin kaikessa rauhassa kävellen tai polkupyörällä samalla kauniista maisemista iloiten.

Kun töissä on vähemmän ihmisiä, tauoilla tulee ehkä juteltua sellaistenkin ihmisten kanssa, joita et entuudestaan tunne niin hyvin. Pienessä porukassa syntyy myös hyvä tekemisen fiilis ja saatatte tuntea yhteenkuuluvuutta siitä, että ”joudutte” olemaan töissä muiden lomaillessa.

Kesäisin työpaikoilla saattaa olla myös kesätyöntekijöitä, jotka tuovat työpaikallesi uutta virtaa. Kannattaa tutustua myös kesätyöntekijöihin ja ottaa heidät mukaan työyhteisöön.

Vaikka et olisikaan lomalla, mikään ei estä sinua silti nauttimasta kesästä. Mene lounastauolle lähipuistoon, näin voit pitää piknikin keskellä päivää. Kannattaa myös hyödyntää etätyömahdollisuus, jos sellainen on, ja tehdä töitä ulkona.

Valo antaa energiaa, kesällä jaksaa herätä paremmin töihin, kun aamuisin ei ole pimeää. Myös työpäivän jälkeen olo on vielä pirteä ja töistä on kiva lähteä suoraan rannalle tai terassille.

Vaikka aurinko ei paistaisikaan – mikä on hyvin todennäköistä, kun kyseessä on Suomen sää – voit iloita siitä, että et ole lomalla. Kesäisen kaatosateen aikana on mukava istua sisällä suojassa.