Monster Klubilla torstaina 19.11. kuultiin asiaa piilotyöpaikoista. Asiantuntijoiden suorahaku- ja rekrytointitoimeksiantoihin erikoistuneen Experiksen liiketoimintajohtaja Kalle Toivonen luotsasi kuulijoita läpi yleisimpien syiden, miksi työnantajat pitävät työpaikkoja piilossa.

1. Kiire

Tärkein syy piilotyöpaikalle on kiire. Työpaikkaa voi hoitaa esimerkiksi joku, joka sairastuu, joku avaintekijä saattaa lähteä kilpailijalle, jolloin osaamista tarvitaan hyvin nopeasti, tai voidaan tehdä esimerkiksi koeaikapurku jommankumman aloitteesta. Kaikissa näissä tapauksissa on tyypillisesti välitön tarve löytää tekijä. Toivoselle on tullut vastaan caseja, joissa uusi henkilö pitää löytää viikossa.

– Tällaisissa tilanteissa etsitään erilaisista hakemuskannoista, kuten Monsterista tai me Experiksellä omastamme, mietitään keitä tunnetaan entuudestaan, käydään läpi Linkediniä, sekä omia verkostoja, Toivonen kertoo, ja kannustaa jättämään avoimia hakemuksia itseä kiinnostaviin paikkoihin ja pitämään ne ajan tasalla.

2. Tuttu ja turvallinen

Kiireen jälkeen yleisin syy löytyy tutun ja turvallisen tavoittelusta: halutaan rekrytoida vain sellaisia henkilöitä jotka tunnetaan entuudestaan. Taustalla voi olla myös halu säästää rekrytointikustannuksissa.

– Jos haluatte käsiksi tällaisiin paikkoihin, olkaa aktiivisesti yhteydessä tuttuihin kiinnostavissa yrityksissä, kyselkää entisiltä esimiehiltä, ystäviltä ja harrastuskavereilta, ja tuokaa erilaisissa tilanteissa esille sitä mitä osaatte ja mitä arvoa tuotte, Toivonen kannustaa.

3. Hys-hys

Kolmantena Toivonen kertoo vähemmän puhutusta syystä, eli välttämättömyydestä salata rekrytointitarve.

– On useita tilanteista, joissa ei haluta markkinoilla tiedettävään, että rekrytoidaan. Ei esimerkiksi haluta, että henkilö itse saa tietää, että hänelle haetaan seuraajaa. Yritykset voivat myös tehdä isoja strategiamuutoksia, yritysjärjestelyjä tai muuta vastaavaa, jolloin pitää hakea piilossa markkinoilta ja yrityksen nykyisiltä työntekijöiltä, Toivonen listaa.

Hän myös neuvoo työnhakijaa varmistamaan, että hänellä on laadukas ulostulo, olipa se sitten Monsterissa, työnantajan omissa järjestelmissä tai Linkedinissä. Hän kehottaa olemaan myös itse yhteydessä headhunttereihin ja suorahakukonsultteihin.

4. Löydettiin huipputyyppi

Toisinaan paheksutut määräaikaiset työsuhteet ovat todellinen mahdollisuus työllistyä vakituiseen työsuhteen. Yritykseen saatetaan sijaisuuden kautta löytää huipputyyppi, josta ei haluta päästää irti, ja hänelle järjestetään paikka organisaatiosta.

– Jokainen määräaikaisuus on mahdollisuus löytää vakituinen paikka. Jos henkilö on ollut arvokas, hänet vakinaistetaan, vakuuttaa Toivonen.

Mirva Puranen
Manager, Job Seeker Services
Monster.fi

Monster Klubi on Monsterin järjestämä kuukausittainen työnhakutapahtuma, jonka tarkoituksena on tarjota aktiivisille ja passiivisille työnhakijoille tukea työnhakuun ja tietoa työmarkkinoiden ajankohtaisista ilmiöistä. Tapahtumia on järjestetty keväästä 2014 lähtien. Klubeilla käsiteltyjä teemoja ovat olleet tähän asti mm. henkilöbrändäys, oman osaamisen tunnistaminen, kutsumustyö, tulevaisuuden työelämä ja erilaiset työnhakutaitoihin (CV, työhakemukset ym.) liittyvät asiat. Klubit ovat avoimia ja maksuttomia osallistujille.