Vuoden 2014 julkiset tuloverotustiedot julkaistaan tänään maanantaina 2. marraskuuta. Julkisten verotietojen avulla mediassa seurataan paljon tuloverotuksen tietojen kautta, millaisia ansio- ja pääomatuloja suomalaiset ovat viime vuoden aikana saaneet.

Veromaksajien verkkosivuilla kerrotaan, että julkiset verotiedot antavat varsin kattavan kuvan palkoista, joita on maksettu vuonna 2014 – sen sijaan eri henkilöiden saamien pääomatulojen määriä ei pystytä vertailemaan julkisten verotilastojen perusteella.

 

Mitkä tuloverot?

Verotietoja julkistuksessa kaikille julkista tietoa ovat verotettavien tulojen ja maksettavien verojen määrä. Verotettavia tuloja henkilöverotuksessa ovat ansiotulot ja pääomatulot. Ansiotuloja ovat esimerkiksi palkka ja eläke. Pääomatuloja ovat taas tulot, joita varallisuuden voidaan katsoa kerryttäneen, kuten luovutusvoitot, osingot ja vuokratulot.

Verotietojen julkisten jälkeen kaikkien verovelvollisten henkilöiden julkisia verotietoja voi käydä selaamassa Verohallinnon toimipisteillä olevista päätelaitteista. Henkilöiden julkisia verotietoja voi hakea maakunnan, henkilön nimen ja syntymävuoden perusteella.

 

Mitä verotiedoista voi nähdä?

 

Mitä verotiedot eivät kerro?

 

Lue lisää verotiedoista Monster Klubissa.

 

Lähde & lisätietoa:

Verohallinto & vero.fi

Veronmaksajat.fi

 

 

Katri Laakso, Monster.fi