Monster Klubeilla kuultiin juuri päättyneen vuoden varrella kasapäin mielenkiintoisia puheenvuoroja. Kokosimmekin yhteen klubeilta kirjoitetut artikkelit. Käsiteltynä on lähestulkoon työnhaun koko kirjo CV:stä someen ja verkostoitumiseen.

Tammikuu – Onnistuneen työnhaun kulmakivet

Tammikuun klubilla käsiteltiin erityisesti työnhaussa erottautumista ja vaiheita ennen haastattelua. Paljon keskustelua herätti myös hyvän CV:n ja hakemuksen muoto sekä sisältö.

Joko sinulla on Master-CV työnhakupakissasi?

Helmikuu – Miten menestyä työhaastattelussa?

Kuluneen vuoden toinen Monster Klubi järjestettiin helmikuussa. Silloin käsittelyyn nostettiin työhaastattelu ja siinä menestyminen. Tilaisuudessa annettiin lukuisia käytännön vinkkejä työhaastatteluun valmistautumiseen ja itse haastattelutilanteessa menestymiseen.

Työhaastattelu ja starttiapatian sudenkuoppa

Epäjohdonmukaisuus työhaastattelussa aiheuttaa hämmennystä

Työhaastattelu ja nonverbaalisen viestinnän merkitys

Maaliskuu – asiantuntijasta digitaalinen henkilöbrändi

Maaliskuun Monster Klubia vietettiin henkilöbrändäyksen parissa. Aiheeseen johdatteli piinkovan omakohtaisen kokemuksen omaava Jarkko Sjöman. Klubilla kuultiin, mitkä ovat digitaalisen viestinnän konkreettiset vaikutukset löydettävyyteen asiantuntijana, ja saatiin mukaan konkreettisia eväitä oman henkilöbrändin rakentamiseksi.

Onko asiantuntija yhtä kuin henkilöbrändi?

Huhtikuu – sosiaalinen media työnhaun vauhdittajana

Monster Klubi-työnhakutapahtumat kaartoivat huhtikuussa sekä Helsinkiin että Tampereelle. Paneelikeskusteluihin osallistuneet rekrytoijat kertoivat, mitä sosiaalisen median kanavia työnhaussa oikeasti tarvitaan, mitä eri kanavissa kannattaa työnhaun näkökulmasta tehdä ja miksi ja miten rekrytoijat somea hyödyntävät.

Rekrytoijat neuvovat: näin otat somen haltuun

Työnhakija, nämä kikat käytettyäsi erottaudut muista

Tällaisesta some-profiilista rekrytoija kiinnostuu

Työnhaun Tinder ja muita tulevaisuuden visioita

Toukokuu – viisikymppiset työnhakijat työmarkkinoilla

Monster Klubi tarjosi toukokuussa Helsingissä yli 50-vuotiaille työnhakijoille suunnatun työnhakutapahtuman. Tapahtumalla vastasimme meille esitettyihin toiveisiin, ja kokosimme yhteen useita mielenkiintoisia vieraita ja näkökulmia tästä paljon mediassakin riepotellusta aiheesta.

Yli 50-vuotias työnhakija, johda mieltäsi onnistumaan työnhaussa

Muistilista yli 50-vuotiaalle työnhakijalle – energia ja verkostot tuottavat tulosta työnhaussa

Myyntivaltit, joilla yli 50-vuotiaat pärjäävät työnhaussa

Syyskuu – Opi myymään ja markkinoimaan osaamistasi tehokkaasti

Suositut Monster Klubit jatkuivat syyskauden avauksella tiistaina 20.9. Klubilla saatiin eväitä oman osaamisen kiteyttämiseen ja siitä kertomiseen niin suullisesti kuin kirjallisestikin. Lisäksi kuultiin rekrytointikonsulttien ajatuksia siitä, minkälainen CV tuottaa tulosta.

Tätä mieltä rekrytointikonsultti on hyvästä CV:stä

Työnhakijan taustatyöt – mitä ne ovat?

Lokakuu – Piilotyöpaikat työnhaussa

Syyskauden toisessa Monster Klubi-työnhakutapahtumassa tunnistettiin piilotyömahdollisuuksia ja tehtiin kurkistus tulevaisuuteen ja uuden työn löytämisen tapoihin.

Piilotyöpaikat eivät löydy isoista yrityksistä

Työmarkkinoiden liike avaa uusia mahdollisuuksia työllistyä

Joulukuu – Verkostojen merkitys työnhakijalle

Vuoden päättäneellä Klubilla verkostoiduttiin sekä avattiin verkostoitumisen monia mahdollisuuksia ja hyötyjä työnhakijalle.

Taitava verkostoituja ei kulje oma hyöty edellä

Suorahaku on tätä päivää tehtävän tasosta riippumatta

Monster Klubeja järjestetään jälleen vuonna 2017 säännöllisesti. Vierailemme Helsingin lisäksi kevään kuluessa myös Tampereella. Ilmoittautumiset tapahtumiimme löytyvät www.monsterklubi.fi-sivulta sekä some-kanavistamme muutamaa viikkoa ennen tapahtumaa. Tapahtumat ovat työnhakijoille maksuttomia. Voit myös vinkata meille aiheesta, josta haluaisit Klubeilla kuulla!

Monster Klubi-työnhakutapahtumakonsepti käynnistyi keväällä 2014, joka vuoden 2015 aikana laajentui kuukausittaiseksi, salit kerta toisensa jälkeen täyttäväksi tapahtumaksi.

Tervetuloa mukaan!

Mirva Puranen
Manager, Job Seeker Services
Monster.fi