Vuoden ensimmäisellä Monster Klubilla torstaina 21.1. otetaan käsittelyyn työnhakuprosessin tärkeimmät vaiheet, sopivalla tavalla huomiota herättävät CV ja hakemus, sekä erottautuminen muiden työnhakijoiden joukosta.

Aihetta käsittelevät huippuvieraamme, HR Talent Acquisition Manager Johanna Kakkuri ABB:ltä, sekä Senior Consultant Soili Nepponen Talentoukselta.

He käyvät läpi rekrytointiprosessin alkuvaiheen askelia aina työpaikkailmoituksen tulkinnasta toimivan hakemuksen ja CV:n laadintaan. Tilaisuudessa saat vieraidemme laajaan rekrytointikokemukseen peilaten käytännön näkemystä myös muun muassa työnantajalle soittamiseen, verkostoitumisen merkitykseen työnhaussa, sekä sosiaaliseen mediaan yhtenä työnhaun välineenä.

Ilmoittaudu pian, sillä tilaisuutemme täyttyvät hyvin nopeasti!

Paikka ja ohjelma:
Alma-talo, Alvar Aallon katu 3C, Helsinki

13:30 Kahvitarjoilu alkaa
14:00-14:15 Avaussanat ja Monsterin kuulumiset
Mirva Puranen, Manager, Job Seeker Services, Monster.fi
14:15-14:50 Rekrytointiprosessin alkuvaiheet
Soili Nepponen, Senior Consultant, Talentous
14:50-15:30 Rekrytointiprosessi yrityksen näkökulmasta
Johanna Kakkuri, HR Talent Acquisition Manager, ABB
15:30-16:00 Loppuyhteenveto ja keskustelua

Johanna Kakkuri, HR Talent Acquisition Manager, ABB
Johanna toimii Suomen ABB:llä Talent Acquisition Managerina, eli vastaa rekrytointiprosessista ja työnantajamielikuvan vahvistamisesta. ABB:llä hän on työskennellyt vuodesta 2006 lähtien, lähinnä rekrytoinnin parissa, mutta myös henkilöstön kehittämiseen ja koulutuksiin liittyvissä tehtävissä. Omasta mielestään hänen työssään parasta on se, kun saa työskennellä eri sidosryhmien kanssa, niin paikallisesti kuin globaalistikin. Ja mikä voisi olla mielekkäämpää kuin varmistaa se, että ABB:ltä löytyy nyt ja tulevaisuudessa parhaimmat osaajat, jotka varmistavat ABB:n pysymisen maailmanluokan teknologiayrityksenä.

Soili Nepponen, Senior Consultant, Talentous
Soililla on pitkä työkokemus ICT- ja rekrytointialoilta erilaisista myynnin ja rekrytoinnin tehtävistä sekä esimiestehtävistä.  Hän on toteuttanut lukuisia onnistuneita rekrytointeja vaativiin päällikkö- ja asiantuntijatehtäviin eri toimialoille suomalaisten ja kansainvälisten yritysten tarpeisiin. Koulutukseltaan Soili on johtamiseen erikoistunut ekonomi.  Kaksi kertaa maailman ympäri matkustanut Soili inspiroituu auttaessaan organisaatioita ja ihmisiä löytämään toisensa. Hän on innostunut myös johtamiseen ja osaamisen kehittämiseen liittyvistä aiheista.

Lisätiedot:
Mirva Puranen
Manager, Job Seeker Services
Monster.fi