Vuosi lähenee loppuaan ja on hyvä palauttaa mieliin, mitä kulunut vuosi toi tullessaan. Meille Monsterille vuosi 2018 oli merkityksellinen, sillä Suomen Monster täytti tänä vuonna kunnioitettavat 20 vuotta. Lisäksi lanseerasimme työnhaun mobiilisovelluksen ja järjestimme jälleen markkinoinnin työnhakijoille ilmaisia koulutuspäiviä sekä toteutimme useita työnhakutapahtumia eri kaupungeissa.

Tavoitteenamme on palvella niin työnhakijoita kuin työnantajia. Haluamme auttaa työnhakijoita onnistumaan työnsaannissa ja inspiroitumaan työelämästä mm. julkaisemalla hyödyllisiä sisältöjä täällä Klubilla. Tässä vaiheessa on hyvä palata hetkeksi vielä kuluneeseen vuoteen ja muistella sitä, minkälaiset asiat askarruttivat ja puhututtivat tänä vuonna.

Monster Klubin luetuimmat vuonna 2018

Monster Klubin luetuimpien juttujen listalta löytyy joukko vuoden 2018 kiinnostavimpia työelämän ja työnhaun aiheita. Listasimme tähän tämän vuoden 10 luetuinta juttuamme. Jäikö joku juttu lukematta? Otsikkoa klikkaamalla pääset alkuperäiseen artikkeliin.

Näitä asioita rekrytoija etsii hakemuksesta

Kokenut rekrytoinnin ammattilainen Mira Karilahti Psycon Oy:sta oli Monster Klubi -tapahtumassa puhumassa työnhaussa erottautumisesta ja kertoi työnhakuvinkkejä rekrytoijan näkökulmasta.

“Miksi meidän tulisi palkata sinut?” – Vältä jäätyminen työhaastattelussa

”Miksi meidän tulisi palkata sinut?” on yksi perinteisimpiä työhaastattelukysymyksiä ja samalla ehkä yksi vaikeimmista, jos siihen ei ole etukäteen valmistautunut. Lue vinkit, miten voit loistaa työhaastattelussa.

Osaamispohjaisen CV:n perusidea

Osaamispohjaisen CV:n ideana on työkokemusten ja koulutusten kronologisen luettelemisen sijaan luokitella ne pyydettyjen osaamisten mukaisesti.

Kuinka näytän motivaation konkreettisesti?

Työnhakuohjeissa usein korostetaan motivaation näyttämistä. Kuinka motivaatiota voi sitten tuoda esille käytännössä? Kokosimme vinkit avuksesi.

Mitä kysyä työnantajalta työhaastattelussa?

Työhaastattelussa rekrytoija kysyy usein, mitä työnhakija haluaisi kysyä avoimesta paikasta. Tässä 7 hyvää kysymystä, joita voit kysyä työhaastattelussa.

Vältä näitä virheitä työhaastattelussa

Työhaastattelu on usein työnhakijan ja työnantajan ensimmäinen kohtaaminen, joten on tärkeää pyrkiä luomaan hyvä ensivaikutelma heti kättelyssä. Kokosimme tähän tyypillisiä virheitä, joita kannattaa välttää haastattelussa, jotta mahdollisuudet työpaikan saamiseksi olisivat mahdollisimman hyvät.

Tutkimustulokset kertovat: Näin usein kannattaa vaihtaa työpaikkaa

Oletko työskennellyt pitkään samalla työnantajalla vai vaihdatko usein työpaikkaa? Mikä on ihanteellisin aika työskennellä saman työnantajan palveluksessa ja kannattaako lojaalisuus? Lue tutkimustulokset.

10 vinkkiä timanttisen video-CV:n kuvaamiseen

Video-CV on yksi hyvä tapa antaa työnantajalle tai rekrytoijalle mahdollisuus tutustua persoonaasi heti rekrytointiprosessin alussa.

Varmistaako soitto rekrytoijalle pääsyn työhaastatteluun?

Kiinnostavan työpaikan löydettyään tulee seuraavaksi pohtineeksi soittaisiko työnantajalle. Mutta onko sillä merkitystä haastatteluun pääsyn kannalta?

”Keikkoja tarjotaan paljon ja työ on monipuolista” – VMP:llä saa aikatauluttaa työnsä itse

Henkilöstöpalveluyritys VMP:llä pääsee monipuolisten tehtävien pariin ja työt voi rytmittää omien menojen mukaan. Helsinkiläinen Aksu Hänninen valitsee työvuoronsa niin, että aikaa jää myös muuhun.

Monster toivottaa kaikille menestyksekästä vuotta 2019!