Monster Klubin luetuimpien juttujen listalta löytyy joukko vuoden 2016 puhutuimpia työelämän ja työnhaun aiheita. Listasimme viime vuoden 7 luetuinta juttuamme. Klikkaa otsikkoa ja pääset alkuperäiseen artikkeliin.

Pahimmat CV-mokat ammattilaisten silmin

Erilaisia ohjeita kiinnostusta herättävän CV:n laatimiseksi on kasapäin, mutta mitä sanovat kokeneet rekrytoijat ja uravalmentajat pahimmista kohtaamistaan CV:stä. Mikä on se pahin moka, jonka voit CV:ssäsi tehdä?

50-vuotiaan työnhaku – uravalmentajan 5 vinkkiä onnistumiseen

Suomen kokeneimpiin uravalmentajiin lukeutuva Pilvi Nybom InCoachingista kokosi viisi vinkkiä yli viisikymppiselle työnhakijalle.

Videotaltiointi: Piilotyöpaikat – miksi niitä on ja miten ne löydetään?

Monster Klubilla kuultiin asiaa piilotyöpaikoista. Jopa 70–80 % avoimista työpaikoista sanotaan löytyvän piilosta. Tämä tarkoittaa, että vain 20–30 % avoimista työpaikoista täytetään perinteisen avoimen haun kautta ja muihin paikkoihin löytyy tekijä muita reittejä.

Näihin työtehtäviin ei nyt löydy tekijöitä

ManpowerGroupin vuosittaisen Talent Shortage Survey –tutkimuksen mukaan Suomessa osaajapula on vaikeutunut merkittävästi vuoden takaisesta. Tutkimuksessa kartoitetaan maailmanlaajuisesti hankalimmin täytettäviä työtehtäviä.

5 toimivan CV:n tunnusmerkkiä

Jokainen CV on aina tekijänsä näköinen, mutta on tiettyjä asioita ja ominaisuuksia, joita hyvin laaditusta CV:stä yleensä löytyy. Työkokemuksen, koulutuksen, kurssien, kielitaidon ja muun osaamistiedon lisäksi tarkista, löytyvätkö nämä sinun CV:stäsi.

Työhaastattelu ja nonverbaalisen viestinnän merkitys

Oletko koskaan työhaastattelussa ollessasi miettinyt minkälaisen vaikutelman luot eleilläsi, puheesi rytmillä tai pukeutumisellasi? Helmikuussa Monster Klubi-työnhakutapahtumassa vieraina olleet Taina Tamminen-Arponen Nesteeltä, sekä Mercuri Urvalin Eve Pakkanen ja Saara Campbell painottivat nonverbaalisen viestinnän olevan tärkeässä asemassa haastattelun onnistumista mitattaessa.

Yli 50-vuotiaiden työllistyminen – 3 x 3 väittämää

Miksi yli viisikymppiset eivät löydä töitä? Kuinka paljon työllistymisvaikeuksista selittyy työnantajan ennakkoasenteilla? Entä missä työnhakija voisi punnita uusia lähestymistapoja? Tässä 3 x 3 -väittämää aiheesta.