Vuosi lähenee loppuaan ja pian siirrymme uudelle vuosikymmenelle. Tässä vaiheessa onkin hyvä palata hetkeksi vielä kuluneeseen vuoteen ja muistella sitä, minkälaiset asiat kiinnostivat vuonna 2019.

Tavoitteenamme on palvella niin työnhakijoita kuin työnantajia. Haluamme auttaa työnhakijoita onnistumaan työnsaannissa ja inspiroitumaan työelämästä mm. julkaisemalla hyödyllisiä sisältöjä täällä Klubilla.

Monster Klubin luetuimmat työelämäsisällöt vuonna 2019

Listasimme tähän tämän vuoden 10 luetuinta juttuamme. Jäikö joku juttu lukematta? Otsikkoa klikkaamalla pääset alkuperäiseen artikkeliin.

Oudot työhaastattelukysymykset – miksi niitä kysytään?

Miksi työhaastattelussa kysytään välillä outoja kysymyksiä ja mitä niillä ajetaan takaa? Artikkelista löydät vinkkejä, miten voit valmistautua epätavallisiin kysymyksiin.

Työnhaku – miten hakemusteksti kannattaa aloittaa?

Miten työhakemus kannattaa aloittaa? Hyvä hakemusteksti herättää rekrytoijan mielenkiinnon. Lue vinkit kiinnostavan työhakemuksen kirjoittamiseen.

”Miksi meidän tulisi palkata sinut?” – Vältä jäätyminen työhaastattelussa

”Miksi meidän tulisi palkata sinut?” on yksi perinteisimpiä työhaastattelukysymyksiä ja samalla ehkä yksi vaikeimmista, jos siihen ei ole etukäteen valmistautunut. Lue vinkit, miten voit loistaa työhaastattelussa.

Tiedä oikeutesi – nämä asiat eivät kuulu työhaastatteluun

Mitkä työhaastattelukysymykset ovat sallittuja ja mitkä eivät? Miten reagoida asiattomaan kysymykseen ja jatkaa haastattelua?

Työelämässä ADHD voi olla myös vahvuus, ennakkoluuloista huolimatta

Operatiivisena johtajana toimiva Minna Lindeqvist sai ADHD-diagnoosin vasta aikuisiällä. Vaikka ADHD tuo toisinaan haasteita arkeen, työelämässä Minna on kokenut sen jopa vahvuudekseen.

Miten päästä eroon palkkakuopasta?

Yleisin syy palkkakuoppaan joutumiselle on liian pienen aloituspalkan pyytäminen, sillä palkkaa korotetaan usein prosentuaalisesti. Onnellisen työelämän rakentaja ja uravalmentaja Riikka Pajunen jakaa vinkit siihen, miten päästä eroon palkkakuopasta.

Mitä työhaastattelussa kannattaa vastata kysymykseen ”Kerro itsestäsi”?

Jokainen työhaastattelussa käynyt on varmasti saanut heti haastattelun alkuun pyynnön kertoa itsestään vapaasti. Vaikka pyyntö kuullaan lähes jokaisessa työhaastattelussa, siihen ei jostain syystä tule yleensä valmistauduttua etukäteen kuten muihin työhaastattelukysymyksiin. Mitä rekrytoija oikein haluaa tietää sinusta?

Miten myydä omaa osaamistaan työnantajalle?

Miten myynti ja työnhaku liittyvät toisiinsa? Työnhaussa on paljolti kyse oman osaamisen myymisestä ja markkinoinnista. Kun osaat myydä ja markkinoida osaamistasi, on työnhakusi tuloksellisempaa. Lue uravalmentajan vinkit.

Tärkeät työelämätaidot – kehitä näitä menestyäksesi urallasi

On olemassa tiettyjä yleistaitoja, jotka auttavat pärjäämään työelämässä – alalla kuin alalla. Kun tietoisesti kehität itsessäsi näitä ominaisuuksia, parannat edellytyksiäsi menestyä työelämässä ja edetä urallasi.

”Miksi rekrytointijärjestelmät ovat niin kankeita?” – Rekrytoinnin ammattilaiset vastaavat kiperiin kysymyksiin työnhausta

Lue rekrytoinnin ammattilaisten vastauksia tyypillisiin työnhaun kysymyksiin, esimerkiksi onko järkevää lähettää mahdollisimman paljon hakemuksia vai panostaa vain muutamaan? Tai täytyykö nykyään kaikkien tehdä videohakemus?

Monster toivottaa kaikille onnea ja menestystä vuodelle 2020!

 

Katso avoimet työpaikat