Alma Median auditoriossa käy kova kuhina – lattialla pyörivät Monster-pehmolelut ja pöydille on pinottu piirustusvälineitä. Näin nuoria vieraita Alma-talolle saadaan harvoin. Paikalle on nimittäin saapunut kymmenkunta äitiä vauvojensa kanssa.

Mothers in Business -yhdistys on tullut yritysvierailulle Alma Medialle kuulemaan mediakonsernista ja keskustelemaan Monsterin asiantuntijoiden kanssa työelämästä ja työnhausta perhevapaan jälkeen. Tapahtuma on tyypillinen yritysvierailu, joita yhdistys harrastaa kuukausittain.

– Järjestämme erilaisia päivä- ja iltatilaisuuksia sekä yritysvierailuja noin kolme kertaa kuukaudessa. Teemat vaihtelevat tapahtumittain, mutta tarkoituksena on luoda verkostoja sekä tarjota jäsenille tukea työn ja perheen yhdistämiseen, kertoo verkoston aktiivijäsen Kirsi Lounesto, joka on ollut mukana Mothers in Business -yhdistyksen hallituksessa kesäkuusta 2015 lähtien.

Mothers in Business on yli 500 äidin verkosto, jonka tarkoituksena on tarjota kehittävää äiti-lapsitoimintaa perhevapaiden ajalle ja töihin paluun jälkeen. Mothers in Business on itsenäinen yhdistys, jonka juuret löytyvät Aalto Woman in Business -verkostosta. Verkoston toiminta on tarkoitettu urahenkisille ja korkeasti koulutetuille pienten lasten äideille.

– Verkosto sopii erityisesti pienten lasten vanhemmille, jotka haluavat ylläpitää työelämän taitoja ja keskutella sen teemoista perhevapaallaan sekä luoda samalla verkostoja. Pidämme verkostoa yllä erityisesti Facebook-ryhmässämme, jossa keskustellaan aktiivisesti. Toimintamme on myös käynnistynyt Tampereella, Kirsi kertoo.

Vaikka Mothers in Business viittakin naisiin, ovat miehet myös tervetulleita verkostoitumaan. Kirsin mukaan muutamia miehiä onkin näkynyt tilaisuuksissa. Päivätilaisuuksien lisäksi tilaisuuksia järjestetään myös iltaisin, jotta raskaana olevat ja jo työelämään palanneet voisivat myös paremmin osallistua toimintaan.

Parasta yhdistyksen toiminnassa on Kirsin mielestä sen tuoma tuki ja varmuus työelämään palaamisesta.

– On lohduttavaa ajatella, että töihin palatessa arjen ja työelämän yhdistäminen on hallittavissa. Perheen ja työn yhdistämisessä on myös omat hyvät puolensa – siinä on oma riemunsa, kun pääsee toteuttamaan itseään töihin ja päivän päätteeksi lasten luokse, Kirsi sanoo.

Työnhaku perhevapaan jälkeen

MiB-vierailun aikana keskusteltiin myös työnhausta ja työelämään palaamisesta perhevapaan jälkeen. Monsterin työnhaun asiantuntija Mirva Puranen jakoi vinkkejä, joita työelämään palaavan vanhemman kannattaa ottaa huomioon:

Lisätietoa Mothers in Business -verkostosta löydät yhdistyksen Facebook-sivuilta ja Twitteristä.

Katri Laakso
Monster.fi