Viisikymppisten työllistyminen puhuttaa paljon niin mediassa kuin työnhakijoiden keskuudessa, ja ikä koetaan usein esteenä rekrytoinneissa etenemiseen.

Rekrytointien parissa vuosia työskennellyt tulkki- ja käännöspalveluja tarjoavan Semantixin nykyinen toimitusjohtaja Kalle Toivonen jakoi yli 50-vuotialle työnhakijoille Monster Klubi -työnhakutapahtumassa vinkkejä siitä, mitä tulee ottaa huomioon niin työtä hakiessa kuin työhaastatteluissa. Toivonen toimi ennen toimitusjohtajan rooliaan johto- ja asiantuntijatason rekrytointeihin erikoistuneen Experiksen liiketoimintajohtajana.

1. Pidä hyvä energiataso

Energiataso eli se miten puhut, esiinnyt ja miten kannat sekä ilmaiset itseäsi kertoo paljon ihmisestä. Pidä siis hyvä ryhti ja positiivinen mieli, jotta vakuutat rekrytoija siitä, että patterissa riittää virtaa iästä riippumatta. Jokainen rekrytoi mieluummin myönteisen ihmisen, joten muista hymyillä. Valitse myös CV:seesi edustava, työympäristöön sopiva kuva itsestäsi, jossa hymyilet.

2. Pukeudu edustavasti työhaastatteluun

Myös se, miltä näytämme, vaikuttaa erityisesti ensivaikutelman muodostumiseen. Toivosen mielestä ei juuri ole työhaastattelutilannetta, johon voisit ylipukeutua.

3. Pidä katse tulevaisuudessa

Kun puhut osaamisestasi ja näkemyksistäsi rekrytoijalle, katso mieluummin tulevaisuuteen ja näkemyksiisi, miten silloin toimitaan ja tehdään asioita. Näin viestit näkeväsi myös mahdollisuudet ja pidät katseen tulevaisuuteen sen sijaan, että puhuisit vain menneistä kokemuksistasi.

4. Muista, että ikä ei ole este, huono asenne on

Jos pohdit rekrytointia työnantajan näkökulmasta, kumpi mielestäsi on pitkällä aikajanalla tärkeämpi, asenne vai taito? Puuttuvat ja uudet taidot on aina mahdollista oppia. Oikeanlainen asenne sen sijaan kantaa pitkälle. Asenne on työnhakijan vahvuus ja voimavara – oikea asenne täytyy löytyä onnistuakseen.

5. Panosta ensivaikutelmaan, sillä se on pysyvä

Kärjistäessä voidaan todeta, että ensimmäiset 14 sanaa märittelee päätöksen, saatko hakemasi paikan. Tämän takia Toivosen mielestä suomalaisten pitäisikin kehittää small talk -taitojaan. Löydä keskustelulle positiiviset jäänmurtajat, joilla päästään asiassa luontevasti eteenpäin ensikohtaamisen jälkeen. Tämä on erityisen tärkeää haastattelutilanteessa. Pidä myös luonnollinen katsekontakti. Se viestii, että olet kiinnostunut.

6. Valmistaudu kysymään jotain

Jos sinulla on valmiina muutamia kysymyksiä työhaastattelussa myös rekrytoijalle, kertoo se sinun olevan sekä valmistautunut että motivoitunut.

7. Hyödynnä verkostosi

Verkostot ovat tärkeässä roolissa nykypäivän työmarkkinoilla. Kun laitat monta paikkaa vetämään samaan aikaan, tuloksia syntyy todennäköisemmin. Ole myös avoin erilaisiille aloille tai työpaikoille, joita et ensimmäisenä itse tulisi ajatelleeksi. Voit yllättyä positiivisesti, kun mieli on avoin.

Työnantaja kokee usein rekrytoinnin riskin olevan pienempi, jos rekrytoija tuntee hakijan tai yrityksen toinen työntekijä on suositellut hakijaa. Suosittelujen kautta on helpompi päästä eteenpäin haastatteluun. Juttele siis tuttujesi, naapuriesi ja verkostojesi kanssa, ja kerro avoimesti hakevasi uusia haasteita. Uudet mahdollisuudet voivat tulla yllättävistäkin paikoista.

 

Lue myös aiempi juttu yli 50-vuotiaille työnhakijoille suunnatusta Monster Klubista.

 

Katri Laakso, Monster.fi