Työnhaussa päätavoitteena on lähes aina vakituinen, kokopäiväinen työ. Monet välttelevät osa-aikaista tai määräaikaista työtä, arvellen tällaisten lyhyempien työsuhteiden olevan jollain tapaa rasite tai heikkous CV:llä.

Harva voi kuitenkaan työurallaan näiltä välttyä, eikä tarvitsekaan. Oleellista on se, miten asian työnhakunsa yhteydessä esittää.

Osa-aika- ja lyhytkestoinen työ lisääntyvät

Työttömyyskassa YTK tutki toukokuisessa barometrissään jäsentensä työllistymistä, ja barometri osoitti jäsenten työllistyneen paremmin kuin vuosi takaperin. Nousujohteinen suunta on jatkunut nyt kolmen kuukauden ajan.

YTK:n toimitusjohtaja Auli Hänninen kommentoi asiaa näin.

– Luvut luovat uskoa siihen, että pahin työttömyys on jo taittunut. Selvä ero viime vuoteen verrattuna on lyhytaikaisen ja osa-aikatyön lisääntyminen. Uusi työ ei välttämättä ole heti vakituinen työ, mutta uskon, että lyhytaikaisenkin työn vastaanottaminen parantaa työnhakijan mahdollisuuksia työmarkkinoilla.

Kaikki työ on hyvästä, mutta vältä rippuja

Kysyimme kahdelta rekrytointikonsultilta, mitä he ajattelevat työnhakijan lyhyistä tai osa-aikaisista työsuhteista.

– Kaikki työkokemus on hyvästä, mutta on tärkeää miettiä, miten asiat CV:llä esittää. Sen sijaan, että listaisi lukuisia pieniä keikkoja ja pätkiä, voi näitä esimerkiksi niputtaa yhdeksi kokonaisuudeksi, neuvoo Consultant Manager Virpi Mäentaus ManpowerGroupista.

Joillakin aloilla lyhyet työsuhteet ovat tyypillisiä, ja niihin ei kiinnitetä rekrytoinnin yhteydessä erityistä huomiota. Myös osa-aikatyö ja erilaiset keikkatyöt ovat yleistymään päin.

– Esimerkiksi kaupan alalla tai hoivapuolella on täysin normaalia, että työsuhteet ovat lyhyitä. Lisäksi työmarkkinoilla ollaan menossa yhä enemmän siihen suuntaan, että henkilöllä voi olla useita toimeksiantajia samaan aikaan, yhden vakituisen työnantajan sijaan, Virpi kertoo.

Talentouksella seniorikonsulttina työskentelevä Soili Nepponen on kollegansa kanssa samoilla linjoilla.

– Talentouksen toimeksiannoissa haetaan kokeneita asiantuntijoita sekä päälliköitä, joilla korostuu syvä substanssiosaaminen ja pitkä työkokemus. Pitkään työkokemukseen voi hyvinkin mahtua määräaikaisia lyhyempiä työsuhteita erityisesti, jos edellinen pitkäaikainen työ on päättynyt YT-neuvotteluissa, Soili kertoo omista kokemuksistaan.

Hyvin perustellut määräaikaisuudet kertovat aktiivisuudesta

Jos erilaisia lyhyempiä työsuhteita, keikkatöitä tai muita osa-aikaisuuksia CV:lle kertyy, on niitä hyvä voida perustella jotenkin.

– Vaikka usein pitkiä työsuhteita arvostetaankin, hyvin perustellut määräaikaiset työsuhteet ”in between jobs” tilanteissa kertovat myös hakijan aktiivisuudesta sen sijaan, että hän odottaa vakituista unelmatyötä. Odotusaika voi venyä niin pitkäksi, että se saattaa haitata työllistymistä jatkossa, muistuttaa Soili.

Määräaikaiset työsuhteet voivat parhaimmillaan olla myös keino laajentaa omaa osaamista tai hankkia kokemusta eri toimialoilta tai tehtävistä.

– Tällaisessa tilanteessa hakijan kannattaa kuitenkin varautua kertomaan määräaikaisuuden taustoja ja ennen kaikkea, mitä hyötyä määräaikaisuudesta olisi tulevassa tehtävässä, Soili neuvoo.

Lähteenä käytetty YTK-kassan sivuilla julkaistua tiedotetta.

 
Katso avoimet työpaikat
 

Mirva Puranen
Monster