Suurin osa kesätyöpaikoista täytetään tammi-maaliskuussa, jolloin kesätyönhakusesonki on kuumimmillaan. Nyt on siis aika viimeistään aloittaa kesätöiden hakeminen.

Mistä löydän avoimia kesätyöpaikkoja?

Avoimia kesätyöpaikkoja kannattaa selata eri työpaikkasivustoilta sekä pitää silmällä yritysten omia urasivuja ja sosiaalisen median kanavia. Monsterin Kesäduuni2020-sivulta löydät tuhansia avoimia kesätyöpaikkoja helposti koottuna samalle sivustolle. Sivustoa kannattaa seurata aktiivisesti, sillä avoimia työpaikkoja lisätään sivulle jatkuvasti pitkin kevättä.

Kaikki työpaikat eivät kuitenkaan tule julkiseen hakuun, joten kiinnostaviin yrityksiin voi myös suoraan olla yhteydessä ja kysyä kesätyömahdollisuuksista.

Kannattaa muistaa myös verkostojen merkitys. Kysele työmahdollisuuksia tuttaviltasi ja kerro aktiivisesti olevasi työnhaussa.

Minkälainen on hyvä CV?

Ansioluettelo eli CV kannattaa olla jokaisella työnhakijalla, vaikka työkokemusta ei olisikaan vielä kertynyt. Aina kun saat lisää työkokemusta, muista päivittää myös ansioluettelosi.

Lisää CV:seesi

Lataa tästä CV-malli

Mitä hakemukseen?

Vaikka työpaikkojen etsiminen, hakemusten kirjoittaminen ja CV:n laatiminen on työlästä, juuri kyseiseen paikkaan kohdennettu työhakemus erottuu paremmin kuin geneerinen massahakemus. Rekrytoija kyllä huomaa, jos samaa hakemusta lähettää joka paikkaan. Motivaatio juuri kyseiseen tehtävään tai yritykseen herättää rekrytoijan mielenkiinnon.

Tällainen on hyvä hakemus

Lataa tästä työhakemusmalli

Moni yritys käyttää kesätyöhauissa sähköistä rekrytointijärjestelmää. Täytä lomakkeen kaikki kohdat. Vaikka tämä tuntuisi turhalta toistolta, sinulla on paremmat mahdollisuudet päästä haastatteluun, jos olet täyttänyt hakulomakkeen huolellisesti.

Älä jätä kesätyönhakua vain yhden paikan varaan, sillä voi olla että jäät ilman. Vaikka olisit löytänytkin unelmiesi kesätyöpaikan, kannattaa hakea myös muita paikkoja, sillä kesätyöpaikoista on todella paljon kilpailua.

Katso avoimet kesätyöpaikat