Tänään 8.3. vietetään jälleen Kansainvälistä naistenpäivää, jolloin juhlimme naisia ja naisten saavutuksia. Päivän tarkoituksena on kuitenkin myös nostaa esille pyrkimys sukupuolten väliseen tasa-arvoon. Ensimmäistä kertaa naistenpäivää vietettiin vuonna 1909. Vaikka asiat ovat menneet eteenpäin, on tasa-arvon edistämiseksi vielä paljon tehtävää.

Naiset tienaavat maailmanlaajuisesti edelleen keskimäärin vähemmän kuin miehet, minkä todistaa kansainvälisen Paylab-palkkavertailusivuston maaliskuussa 2018 julkaisema tutkimus, jossa selvitettiin sukupuoltenvälisiä palkkaeroja Euroopan eri maissa. Tutkimuksen mukaan vain 6 % työssäkäyvistä naisista kuuluu parhaiten palkattuun joukkoon, kun taas työssäkäyvistä miehistä 13 % kuuluu tähän luokkaan.

Paylabin mukaan tämä johtuu osaksi siitä, että naisia on vielä suhteellisen vähän johtavissa tehtävissä. Kuitenkin työelämän monimuotoisuutta lisäisi se, jos naisia olisi nykyistä enemmän yritysten johdossa.

Keskustele avoimesti palkoista

Naisten ja miesten välinen epätasa-arvoinen palkkaus on yhteiskunnan rakenteisiin liittyvä ongelma, johon auttaisi mm. yritysten palkkatietojen avoimuuden ja läpinäkyvyyden lisääminen.

Palkoista puhumista on tyypillisesti pidetty Suomessa tabuna, josta ei puhuta edes parhaiden ystävien kesken. Avoin palkkakeskustelu kuitenkin auttaa tunnistamaan palkkauksen ongelmakohtia yrityksissä ja eri toimialoilla.

Paylab myös kannustaa naisia olemaan tietoisia yleisestä palkkatasosta vertailemalla aktiivisesti palkkoja ja käymään palkkaneuvotteluja esimiehensä kanssa. Katso vinkkimme palkkaneuvotteluihin.

Naisverkostoista vertaistukea ja sparrausapua

Naisten on hyvä pitää yhtä myös työelämässä, viime vuosina naisten keskinäiset verkostot ovatkin kasvattaneet suosiotaan. Verkostoista on mahdollista saada eri alojen asiantuntija- ja sparrausapua sekä vertaistukea työelämään. Verkostojen avulla on myös mahdollista löytää piilotyöpaikkoja. Verkostoihin ei kuitenkaan kannata liittyä vain oma hyöty edellä.

Naisille on Suomessa useita ammattilaisverkostoja, esimerkiksi Suomen akateemiset naiset, Mothers in Business, Aalto Women in Business jne.

 

Monster toivottaa hyvää naistenpäivää!

 

Paylab toimii Suomessa nimellä Palkkadata. Sivustolla voit verrata omaa palkkaasi tai palkkaodotustasi muiden samanlaisissa työtehtävissä työskentelevien ihmisten palkkoihin.