Erikoinen ja raskaskin vuosi on vihdoin saapumassa päätökseen. Ennen vuodenvaihdetta on hyvä palata hetkeksi vielä kuluneeseen vuoteen ja muistella sitä, minkälaiset asiat kiinnostivat vuonna 2020.

Monsterilla haluamme auttaa työnhakijoita onnistumaan työnsaannissa ja inspiroitumaan työelämästä mm. julkaisemalla hyödyllisiä sisältöjä. Toivomme, että niistä on sinulle iloa ja apua.

Monster Klubin luetuimmat työelämäsisällöt vuonna 2020

Listasimme tähän tämän vuoden 10 luetuinta juttuamme. Jäikö joku juttu lukematta? Otsikkoa klikkaamalla pääset alkuperäiseen artikkeliin.

Tärkeät työelämätaidot – kehitä näitä menestyäksesi urallasi

On olemassa tiettyjä, niin kutsuttuja siirrettäviä taitoja, joita tarvitaan lähes jokaisessa työssä, alalla kuin alalla. Kun tietoisesti kehität itsessäsi näitä ominaisuuksia, parannat edellytyksiäsi menestyä työelämässä ja edetä urallasi.

Pitkästä aikaa työnhaussa? Näin pääset alkuun

Koronakevät toi monelle työnhaun ajankohtaiseksi, valitettavasti osalle vasten tahtoaan. Kun edellisestä aktiivisesta työnhausta on kulunut vuosia, on hyvä palauttaa mieleen perusasiat, mistä lähteä liikkeelle.

Jouduin etätöihin, mitäs nyt? 

Yleistynyt etätyöskentely on toinen pandemiatilanteen aiheuttamista lieveilmiöistä. Siinä missä osa työntekijöistä on etäillyt sujuvasti jo pitkään, oli myös paljon heitä, jotka työskentelivät etänä ensimmäistä kertaa elämässään. Artikkelista löydät vinkkejä sujuvaan ja järkevään etätyöskentelyyn.

Miten kirjoitan avoimen työhakemuksen?

“Jos yrityksessä ei ole juuri sillä hetkellä avoimia paikkoja, voit lähettää avoimen hakemuksen!”. Avoimista hakemuksista puhutaan paljon, mutta mikä oikeastaan on avoin hakemus ja mitä siihen kannattaa kirjoittaa? Luetaanko niitä edes?

Miten päästä eteenpäin työnhaussa irtisanomisen jälkeen?

Ihmiset reagoivat irtisanomiseen hyvin eri tavalla, joku lähtee heti työnhakuun, toisen pohtiessa pidemmän aikaa, miten suhtautua uuteen tilanteeseen ja kuinka aloittaa työnhaku. Uravalmentaja Pilvi Nybom kokoaa vinkit työnhakuun irtisanomisen jälkeen.

“Miksi meidän tulisi palkata sinut?” – Vältä jäätyminen työnhaussa

”Miksi meidän tulisi palkata sinut?” on yksi perinteisimpiä työhaastattelukysymyksiä ja samalla ehkä yksi vaikeimmista, jos siihen ei ole etukäteen valmistautunut. Kysymys on kuitenkin myös mahdollisuus antaa itsestään loistava vaikutelma, jos siihen osaa vastata hyvin.

Oudot työhaastattelukysymykset – miksi niitä kysytään?

Miksi työhaastattelussa kysytään välillä outoja kysymyksiä ja mitä niillä ajetaan takaa? Artikkelista löydät vinkkejä, miten voit valmistautua epätavallisiin kysymyksiin.

Jätä sillat polttamatta – irtisanoudu ammattimaisesti

Uuden työpaikan saaminen on ihanaa. Varjopuolena usein kuitenkin on edellisestä työpaikasta irtisanoutuminen. Lähdöstä virallisesti ilmoittaminen tuskin on kenenkään suosikkipuuhaa, vaan lähinnä pakollinen paha. Artikkelista löydät vinkkejä, miten kannattaa irtisanoutua jättäen ammattimaisen vaikutelman.

Näin tunnistat burnoutin

Kuten usein kuvitellaan, burnout eli työuupumus ei aina johdu liiallisesta työmäärästä. Siihen voi johtaa moni muukin tekijä. Joka tapauksessa sen merkkeihin kannattaa kiinnittää huomiota ja reagoida ajoissa, ennen kuin tilanne pahenee.

Mitä työnantajat odottavat tulevaisuuden osaamiselta?

Millaisia taitoja tulevaisuuden työelämässä arvostetaan? Telian Enterprise Services -yksikön johtaja Riikka Vänskä oli puhumassa Future Forerunners -tapahtumassa tulevaisuuden osaamistarpeista yrityksen edustajan näkökulmasta.

 

Monster toivottaa kaikille onnea ja menestystä vuodelle 2021!

Katso avoimet työpaikat