Kesäloma on vuoden paras tilaisuus levätä ja ladata akkuja. Rentoutuminen laskee stressitasoa ja levännyt mielikin on luovempi. Pysähtyminen lomalla oman elämänsä ja ajatustensa keskelle antaa mahdollisuuden nähdä, mikä on itselleen tärkeää. Mielen virkoaminen voi saada uudet ideat syttymään – myös urasuunnitelmien osalta.

Pysähdy siis hetkeksi ja tarkastele rauhassa työtäsi ja elämääsi kokonaisuutena. Oletko tyytyväinen tilanteeseesi vai voisitko tehdä jotain toisin, jotta olisit vielä onnellisempi? Entä miltä töihin paluu yleisesti tuntuu?

Pohtimalla, missä olet nyt ja missä haluaisit olla, avaat ajatuksia sille, olisiko aika miettiä uusia kuvioita myös työrintamalla.

Urasuunnitelmista ei kannata kuitenkaan stressata – vähiten kesälomalla. Tavoitteena on enemmänkin nykytilan ymmärtäminen, motivaation tunnistaminen ja itsensä kuunteleminen. Voit viimeistään  syksyn tullen palata pohdintoihisi ja tehdä selvemmäksi itsellesi, mihin suuntaan haluat lopulta mennä ja mitä se konkreettisesti sinulta vaatii.

Tutustu myös urasparraaja Elina Arasolan ajatuksiin urasuunnittelusta ja unelmatyöstä: Pari pointtia unelmatyön metsästyksestä

Rentouttavaa kesää!