Rekrytoinnissa korostuvat piilossa olevat työmahdollisuudet, eli piilotyöpaikat. Organisaatioihin halutaan rekrytoida sellaisia henkilöitä, jotka jo joku organisaatiossa tuntee. Lisäksi yritykselle julkinen rekrytointiprosessi on aina työläs ja kallis. Se syö aikaa ihmisiltä, kenellä on jo muutenkin kädet täynnä, ja ylimääräisiä euroja tarvitaan, jos avuksi palkataan rekrytointialan yritys.

Muun muassa rekrytoivia koulutusohjelmia järjestävällä Sarasella konsulttina työskentelevä Matti Katara vieraili Monster Klubi-työnhakutapahtumassa jakamassa parhaat vinkkinsä piilotyöpaikkojen löytämiseksi ja hakemiseksi.

Google ja muut hakupalvelut

Hyödynnä Googlea tai vastaavia palveluita, tai vaikkapa Fonectaa, etsiäksesi sopivia yrityksiä.  Esimerkiksi SAP jälleenmyyjät tai Google Adwords. Löydät yrityksiä, joissa kyseistä palvelua tarjotaan tai käytetään.

Tiedotusvälineiden seuraaminen

Kiinnitä huomiosi uutisiin, joissa yrityksissä tapahtuu muutoksia, esimerkiksi uudet toimitilat tai laajennukset eri kaupunkeihin. Esimerkiksi Microsoftin ja Nokian yhdistyminen aiheutti valtavaa osaamistarvetta fuusioon liittyvissä hankkeissa useille alihankkijoille. Huomionarvoista on myös se, että irtisanomisia saattaa olla samaan aikaan, kun tarvetta tekemiselle on joko yrityksissä suoraan tai alihankkijoiden kautta.

Palauteluuppi

Oletko käynyt haastattelussa viimeisen vuoden aikana? Sinussa ei todennäköisesti ollut mitään vikaa vaikket tullut valituksi, ja tämä kannattaa hyödyntää. Jos yritys oli sinusta kiinnostava, pidä yhteys heihin auki. Yleensä uusia rekrytointeja käynnistyy muutaman kuukauden välein.

Kasvulistat ja muut yrityslistat

Näistä voit poimia kasvuvauhdissa olevia yrityksiä. Tällaisia ovat esimerkiksi Deloitte Fast 50 tai Kauppalehden eniten kasvaneet. Oman alan yrityksiä löydät myös liittojen jäsenlistoilta. Muista, että kasvava yritys tarkoittaa aina työpaikkoja.

Rekrytointi- tai oman alan messut ja muut tilaisuudet

Käy tapahtumissa ja keskustele siellä asiantuntijoiden kanssa. Tutustu etukäteen yrityksiin, joita on paikalla ja mieti, millä kärjellä menet juttelemaan. Napakasti asialla olevia työnhakijoita ei yhteen tapahtumaan mahdu kovin montaa, joten tämä on hyvä keino luoda kontakteja.

Linkedin

Linkedinin avulla näet, missä kontaktiverkostosi on nykyään töissä, ja voit miettiä löytyykö sieltä sopivia vaihtoehtoja sinulle. Huolella mietitty profiili saattaa generoida yhteydenottoja rekrytoijilta. Summary on tärkeää olla kunnossa ja siitä tulee löytyä yhteystiedot. Kannattaa liittyä myös alaasi liittyviin ryhmiin ja osallistua rohkeasti keskusteluun.

Yrityspuistot ja –hautomot

Näistä löydät aina saman alan yrityksiä yhdestä paikasta. Tällaisia ovat esimerkiksi Technopolis pääkaupunkiseudulla ja Tampereella, tai Yritystakomo Oulussa. Tämäntyyppiset paikat myös järjestävät omia tapahtumia ja tilaisuuksia.

Oman osaamisen kehittäminen

Mieti, voitko jotenkin kehittää omaa osaamistasi tai kouluttautua johonkin erityisosaamiseen, johon on nyt kysyntää, mutta johon ei ole osaajia. Suomessa on runsaasti kaikille avointa edullista tai maksutonta koulutustarjontaa. Kasvavia aloja juuri nyt ovat esimerkiksi informaatioteknologia (ohjelmistokehitys, health tech, cloud services, information security), terveydenhoito ja –sosiaaliala, digimarkkinointi sekä turvallisuusala.

Itselle tutut yritykset

Käy läpi niitä tahoja, keiden kanssa toimit edellisissä työpaikoissasi, mitä kilpailijoita  heillä oli, tai minkälaisia asiakasreferenssejä heillä on. Näiden avulla voit taas löytää uusia mielenkiintoisia yrityksiä.

Yritykset omilla kotikulmilla – mitä läheltä löytyy?

Löytyykö kotisi lähistöltä sellaisia yrityksiä joissa voisit työskennellä? Voisitko mennä paikan päälle kysymään heidän tilanteestaan?

Lopuksi Matti vielä muistutti, että isoimmat, tunnetuimmat yritykset eivät ole niitä, joista piilotyöpaikkoja kannattaa ensimmäiseksi lähteä metsästämään. Niihin riittää hakijoita, siellä on vaikea erottautua muista hakijoista. Katseet kannattaakin kääntää pk-yritysten ja sitä pienempien puoleen, ja vakuuttaa heidät siitä, että haluat työskennellä juuri heillä.

Mirva Puranen
Monster.fi