Digitaalinen ohjelmistotalo BearIT Oy on valittu Pirkanmaan parhaaksi työnantajaksi 2017. BearIT parantaa ohjelmistoalan työllisyystilannetta ja vastaa alan työvoimapulaan.

Vuoden työnantaja on pirkanmaalaiselle yritykselle jaettava vuosittainen palkinto, joka jaetaan tänään jo 35. kerran. Vuodesta 1983 saakka järjestetyn kilpailun tavoitteena on kannustaa yrityksiä työllistämään ihmisiä ja kehittämään yrityksen toimintaa myös työntekijöiden näkökulmasta. Kilpailuun on kerätty ehdotuksia hyvistä työnantajista pitkin syksyä ja niitä kertyikin raadin arvioitavaksi 140 kappaletta. “Kilpailun kriteeristössä painotettiin taloudellisten lukujen lisäksi erityisesti työntekijöistä huolehtimista, työntekijöiden motivoimista ja kehittämistä”, taustoittaa kilpailun projektipäällikkö Hanna Kurikko . Henkilöstön tyytyväisyyttä on mitattu Feelback Oy:n tarjoamalla henkilöstökyselyllä sekä Happy-Or-Not:n palvelun avulla. Lisäksi kaikkien 10 finalistin luona on vierailtu haastattelemassa johtoa.

BearIT voittaja

Vuoden työnantaja BearIT ja kilpailun yhteistyökumppanina toimineen Monsterin maajohtaja Mika Kiiskinen.

 

Vuoden työnantajaksi 2017 raati valitsi BearIT Oy :n. ”Digitaalinen ohjelmistotalo BearIT on hyvässä kasvuvauhdissa. Organisaatiossa ollaan aidosti kiinnostuneita luomaan uusia työpaikkoja, parantamaan ohjelmistoalan työllisyystilannetta ja vastaamaan alan työvoimapulaan. Yritys palkkaa erityisesti työttömiä ja työttömyysuhan alaisia työntekijöitä sekä tarjoaa heille aidon mahdollisuuden täydentää ja kehittää osaamistaan osana työtehtäviä”, Tampereen kauppakamarin yhteyspäällikkö Akira Ropo perustelee raadin valintaa.

BearIT:n toimitusjohtaja Teemu Karhu pitää tärkeänä tavoitteena luoda uusia työpaikkoja ja kasvaa, samalla kuitenkin joustavuutta vaalien. Yrityksessä luotetaan jokaisen työntekijän omaan osaamiseen ja asiantuntijuuteen. BearIT Oy:n henkilöstö arvioi työnantajaansa seuraavasti: ”Aiempiin työnantajiini verrattuna BearIT on kaikin tavoin erilainen työnantaja ja työpaikka. Koen, että minua arvostetaan tässä työyhteisössä omana itsenäni, saan vapauksia oman työni toteuttamiseen ja minua kannustetaan jatkuvaan osaamisen päivittämiseen. Meillä on mielestäni rento, avoin ja reilu meininki työporukassa. Itselleni tärkeä arvo yrityksessämme on myös työntekijöistä välittäminen ja aito halu työllistää ihmisiä”.

Kymmenen finalistin joukosta raati palkitsi kunniamaininnalla Framery Oy:n. Yrityksen liikevaihto vuonna 2016 oli lähes 18 miljoonaa euroa, kun se on tänä vuonna kasvanut jo noin 40 miljoonaan euroon. Taloudellisen menestyksen kanssa käsikädessä on missiona luoda onnellisempi työpaikka. Vuonna 2018 yritys lanseeraa työntekijöilleen mm. onnellisuusvakuutuksen. Frameryllä aistii sen, että työntekijöistä oikeasti välitetään ja heidän viihtyvyyteensä panostetaan keskivertoa enemmän. Frameryn arjessa näkyy vahvasti se ajatus, että onnellisemmat työntekijät tekevät parempaa tulosta.

Tänä vuonna kilpailun järjestäjä Tammerkosken Nuorkauppakamari toteutti yhteistyössä kaupunkilehti Tamperelaisen kanssa yleisöäänestyksen Vuoden työnantaja -finalisteista. Yleisöäänestyksen voiton vei tiukassa kilpailussa yhden äänen enemmistöllä siivousalan yritys Koti Puhtaaksi Oy. Vuoden työnantaja -raati palkitsi Koti Puhtaaksi Oy:n myös kunniamaininnalla. Yritys on onnistunut luomaan motivoivan työpaikan, johon henkilöstö sitoutuu. Työyhteisössä on hyvä ilmapiiri, asiat sujuvat ja työntekijät kokevat, että heidän työtään arvostetaan ja työllä on merkitystä.

Vuoden Työnantaja -kilpailun arvovaltainen raati koostui pirkanmaalaisista vaikuttajista, joista mukana olivat: Akira Ropo, Tampereen kauppakamarin yhteyspäällikkö, Mia Häkkinen, Pirkanmaan ELY-keskuksen projektikoordinaattori, Timo Antikainen, Tampereen kaupungin elinkeinojohtaja, Pasi Mäkinen , Pirkanmaan yrittäjien toimitusjohtaja, Irene Impiö, Pirkanmaan TE-toimiston palvelujohtaja, Harri Airaksinen, Business Tampereen toimitusjohtaja, Hannu Järvimäki, Tammerkosken Nuorkauppakamarin puheenjohtaja sekä viime vuoden kilpailun voittajan Solita Oy:n edustajana toimitusjohtaja Jari Niska.

Lisätietoja kilpailusta sekä mukana olleista yrityksistä löydätte kilpailun sivuilta www.vuodentyonantaja.fi, Facebookista tai Twitteristä tai Instagramista hashtagilla #vuodentyönantaja.