Jos ei ole pitkään aikaan hakenut töitä, alkuun pääseminen voi olla hankalaa. Kokosimme vinkit avuksesi.

Kirkasta itsellesi, mitä haluat tehdä

Ensi töikseen on hyvä pohtia, mitä oikeastaan haluaa tehdä. Tehdäkö samaa työtä, mitä aikaisemminkin vai hypätäkö uudelle alalle? Vinkkejä urasuunnitteluun löydät täältä.

Omaa osaamistaan ja vahvuuksiaan kannattaa myös kartoittaa, jos sitä ei ole tullut hetkeen tehtyä. Tähän on olemassa erilaisia työkaluja, kuten esimerkiksi vahvuusmiellekartta tai tämä harjoitus.

Päivitä CV:si

CV kannattaa aina pitää päivitettynä. Jos on jo aikaa siitä, kun olit viimeksi aktiivisessa työnhaussa, kannattaa tarkistaa, miltä CV:si näyttää, ennen kuin lähdet etsimään uutta työpaikkaa.

Tarkista nämä

Päivitä työnhakija- ja someprofiilisi ajan tasalle

Rekrytoijat käyttävät erilaisia CV-pankkeja etsiessään sopivia kandidaatteja. Kun pidät CV:si päivitettynä, profiilisi nousee paremmin esiin hakutuloksissa. Lisää CV:si Monsterin CV-kantaan.

Onhan LinkedIn-profiilisi ajan tasalla? Varmista myös, että “Open to new job opportunities”-valinta on päällä. Näin rekrytoijat voivat löytää profiilisi ja tietävät, että olet kiinnostunut uusista työmahdollisuuksista.

Mistä etsiä työpaikkoja?

Tietoa avoimista työpaikoista saa esimerkiksi avoimia työpaikkoja yhteen kokoavilta sivuilta (esim. Monster tai Mol.fi). Sivustoja kannattaa seurata ja tilata sähköpostiin hakuvahteja oman alan työpaikoista.

Myös sosiaalisessa mediassa ilmoitetaan paljon avoimista työpaikoista. Seuraa oman alasi ammattilais- ja työnhakuryhmiä sekä kiinnostavien yritysten profiilisivuja.

Yritykset julkaisevat avoimet työpaikkansa myös omilla urasivuillaan. Jos työpaikkoja ei juuri sillä hetkellä ole avoinna sinua kiinnostavissa yrityksissä, voit myös itse olla yhteydessä yrityksiin ja kysyä, onko lähiaikoina avautumassa sinulle soveltuvia työpaikkoja tai olisiko heillä tarvetta osaamisellesi.

Kysy työmahdollisuuksista verkostoiltasi

Suurin osa työpaikoista ei koskaan päädy julkiseen hakuun, vaan ne täytetään jotakin muuta kautta, esimerkiksi verkostojen avulla. Näitä työpaikkoja kutsutaan piilotyöpaikoiksi.

Ammatilliset verkostot koostuvat tyypillisesti ainakin nykyisistä ja entisistä kollegoista, yhteistyökumppaneista ja asiakkaista. Verkostoon voi liittää myös epävirallisemmissa yhteyksissä tavattuja henkilöitä, tai ihmisiä, joita ei olla edes tavattu kasvotusten.

Voit tiedustella kontakteiltasi, tietävätkö he avautuvista työpaikoista tai jos on mahdollista, kannattaa rohkeasti kertoa sosiaalisessa mediassa etsivänsä uutta työtä, sillä apu voi tulla yllättävänkin läheltä.

 

Tsemppiä työnhakuun!

Katso avoimet työpaikat