Muutaman vuoden ajan on mediasta saanut lukea juttuja pääsääntöisesti amerikkalaisista yrityksistä, joissa on otettu käyttöön rajattomat lomat. Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että työntekijä saa itse päättää, kuinka paljon hän vuoden aikana pitää lomaa.

Ajatus rajattomasta mahdollisuudesta lomailla tuntuu ensi alkuun kutkuttelevalta. Kuoriutuisiko seuraavaa lomaa odottelevasta haaveilijasta tai yön tunteina töitä pakertavasta ahertajasta superlomailija vai unohtuisiko lomien pito kokonaan? Kokemukset kertovat, että lomapäivien määrät pysyvät kuitenkin kohtuullisina – jopa samoina tai matalampina kuin aiemmin.

Trendin kerrotaan alun perin olevan lähtöisin Piilaaksosta, mutta se on hiljalleen valunut myös muualle. Fortunen mukaan rajattomista lomaoikeuksista nauttivat esimerkiksi Virginin sekä Netflixin työntekijät.

Karkeasti arvioiden kuitenkin vain noin 1 % amerikkalaisista yrityksistä tarjoa työntekijöilleen rajattomasti lomaa. Google-haku ei antanut viitteitä siitä, että Suomessa jokin yritys olisi vielä siirtynyt tällaiseen käytäntöön.

Rajattomia lomia kokeilleet yritykset löytävät asiasta useita hyviä puolia. Lomat jakautuvat aiempaa tasaisemmin, ja kokonaisten viikkojen sijaan työntekijät ovat poissa esimerkiksi pitkän viikonlopun. Vapaus päättää itse lomansa määrä ja suunnitella työnsä ja loma-ajankohtansa on koettu myös lisäävän joustavuutta ja luovuutta.

Jonkinlaiset pelisäännöt ovat kuitenkin tarpeen. Käytäntöä kokeilleiden yritysten mukaan on esimerkiksi hyvä määritellä jokin tietty minimi, jotta lomaa varmasti tulee pidettyä.

Tällaisten vapauksien takana tulee aina olla luottamus johdon ja työntekijöiden välillä. Yrityksen johdon tulee luottaa työntekijöidensä kykyyn järjestellä työnsä ja arvioida töiden tekemiseen ja jaksamiseen tarvittava aika ja resurssit, ja työntekijöiden on voitava luottaa johdon motiiveihin tällaisen päätöksen takana.

Parhaimmillaan rajaton lomaoikeus lisää tasapainoa työn ja vapaa-ajan välillä ja auttaa jaksamaan ja selviämään esimerkiksi työssä eteen tulevista ylityö- ja ruuhkahuipuista.

Vaikka meillä Suomessa ei tällaista käytäntöä vielä olekaan, ehkä me voisimme ottaa oppia mallin hyviksi havaituista käytännöistä ja pitää enemmän pausseja pitkin vuotta sen sijaan, että pidämme kaiken lomamme kerralla?

Lähteet

BBC – These are the secrets of constant vacationers
Fortune – Why Unlimited Vacation May Sound Better Than It Really Is

Mirva Puranen
Monster