Kaupallinen yhteistyö: Tutustu työnantajaan

Sähkömateriaalien tukkuliike Rexel avaa lippulaivamyymälän Kalasatamaan ja etsii myyntipäällikköä vastaamaan sen tuloksesta. Aluejohtaja Tatu Karjalainen sanoo, että juuri nyt on hyvä hetki tulla mukaan tekemään Rexelin kasvua.

”Myyntityöstä saa jatkuvasti onnistumisen kokemuksia, kun kauppa käy ja työtä tehdään hyvällä porukalla. Ja sen näkee meidän henkilökunnastamme – ihan yksinkertaisesti meillä on kiva olla duunissa.”

Rexel lisää panostuksia pääkaupunkiseudun markkinoille ja Kalasataman myymälä on tämän työn kulmakivi. Helmikuussa-maaliskuussa avautuvaan myymälään haetaan myyntihenkistä joukkuepelaajaa, joka tuntee sähköalan ja sen toimijat hyvin. Painotus on hyvässä yhteispelissä.

”Kuka tahansa ovesta tuleekaan sisään, kaikki jeesaa kaikkia. Meidän porukkamme tekee tätä työtä yhtenä joukkueena ja sen ansiosta ei ole sellaista ongelmaa, johon ei löytyisi saman katon alta vastausta.”

”Meillä on hurttia huumoria ja tekemisen meininkiä. Porukka tekee tätä työtä yhdessä.”

Asiakkaat saavat kaiken saman katon alta

Menestykseen myyntityössä on erinomainen mahdollisuus. Uuden myymälän tuotevalikoima on räätälöity pääkaupunkiseudun asiakkaille, eli tavaraa on paljon ja valikoima on oikea. Karjalainen ennakoi, että tämän ansiosta Kalasataman myymälä tulee olemaan pienten urakoitsijoiden ja huoltoliikkeiden suosiossa.

”Myymälä on perustettu erityisesti heitä mielessä pitäen.”

Myyntipäällikkö vastaa myös uusasiakashankinnasta. Karjalainen sanoo, että oikea tyyppi on mahdollisesti työskennellyt aiemmin sähköurakoinnissa ja tietää missä asioissa toimittaja voi antaa vetoapua. Tärkeintä on se, että lippulaivamyymälän tuleva vetäjä tuntee sähköalan ja tietää miten sähkötarvikkeiden kauppa käy.

”Henkilökuntamme on tunnettu ammattitaidostaan. He tuntevat tuotteet hyvin ja ratkaisu löytyy ongelmaan kuin ongelmaan.”

Suurhankkeita ja huoltotöitä

Kalasataman myymälän sijainti on valittu asiakkaiden tarpeiden perusteella. Myymälään pääsee nopeasti valtaväyliltä ja on nopeasti tavoitettavissa myös ydinkeskustasta. Rexelin asiakkaille on suojaisella sisäpihalla runsaasti pysäköintitilaa myös päiväaikaan. Ainoana Suomessa Rexelin kaikki myymälät ovat asiakkaille auki vuoden jokaisena päivänä ja kellon ympäri.

”Keskustassa pienillä huolto- ja kunnossapitoyrityksillä on paljon työtä ja heille on tärkeää, että tarvikkeet saa haettua silloin, kun se itselle sopii. Myymälä on perustettu erityisesti heitä varten.

Asiakaskunta on hyvin laajaa ja Karjalaisen mukaan myyntipäällikön työnä on myös pitää siitä kiinni: Pienurakoitsijat ovat erittäin arvokkaita vakioasiakkaita ja niiden rinnalla Rexel palvelee myös Suomen suurimpia sähköurakoitsijoita. Laajan asiakaskunnan ansiosta Kalasataman myyntipäällikkö pääsee osallistumaan erittäin merkittäviin hankkeisiin Uudellamaalla.

”Helsingissä rakennetaan paljon jatkossakin. Myyntipäälliköllä on ratkaisun paikka saada lippulaivamyymälä lentoon ja ottaa stadi haltuun.”

Hae Rexelin stadin myyntipäällikön paikkaa täältä