Rosendahl Nextrom tuottaa optisen kuidun ja kuitukaapelin valmistuslaitteita asiakkailleen ympäri maailmaa. Työ valmistuslinjojen parissa tarjoaa mielenkiintoisia haasteita niin Vantaan toimipisteessä kuin asiakkaidenkin luona. Yrityksen kesätyöhaku on nyt auki, ja tarjolla on myös muita eri pituisia työsuhteita!

– Vastuualueenani on laittaa valokuitukaapelin valmistuslinjat tuotantokuntoon.  Teen linjan testiajot ja säädän koneessa olevia parametreja, että asiakas saa haluamaansa tuotetta. Lisäksi työnkuvaan kuuluu asiakkaiden kouluttamista ja hieman neuvottelua, prosessi-insinööri Markus Paakkunainen kertoo.

Valmistuslinjojen käyttöönotto tapahtuu asiakkaiden tiloissa – ja lähes kaikki Rosendahl Nextromin asiakkaat ovat ulkomailla. Paakkunaisen viime kesä kului pitkälti Romaniassa, syyskuussa vuorossa oli kuukauden reissu Abu Dhabiin. Nyt vuoden alussa hän on lähdössä Kiinaan.

Reissuilla kuluu noin puolet ajasta, toisen puolikkaan Paakkunainen työskentelee Rosendahl Nextromin Suomen toimipisteellä Vantaalla. Suomen päässä hän raportoi tekemistään käyttöönottokeikoista ja toimii asiakkaiden teknisenä tukena. Prosessi-insinöörin tontille kuuluu myös aktiivinen tuotekehitys.

– Jos huomaan jotain kehittämistä, käyn juttelemassa suunnittelijoiden ja muiden tuotealueen insinöörien kanssa, jotta asia saataisiin ratkaistua.

Mukava työyhteisö

Rosendahl Nextrom on maailman johtava optisen kuidun ja kuitukaapeleiden valmistuslinjojen, tuotantoratkaisuiden ja palveluiden toimittaja. Paakkunainen aloitti talossa viime keväänä valmistuttuaan materiaalitekniikan insinööriksi. Tuore insinööri etsi oman alan töitä, ja kun työpaikkailmoituksessa mainittiin materiaalitekniikan osaaminen, ei hakemista tarvinnut enää miettiä.

– Valmistuslinjoissa käytetään paljon muovia ja muita materiaaleja. Niitä pitää osata tulkita ja tietää, millä arvoilla ne toimivat parhaiten. Tässä kiehtoi myös itselleni uusi, kasvava toimiala. 4G- ja 5G-tekniikka kehittyy koko ajan, Paakkunainen pohtii.

Kansainvälisen yrityksen työyhteisö on monikulttuurinen, ja kaikki otetaan hienosti vastaan.

– Täällä on mukavia ja monenlaisia ihmisiä, meillä löytää varmasti samanhenkisiä työkavereita. Porukkaan pääsi helposti sisään, minut pyydettiin heti alussa muiden mukana syömään.

Paakkunainen on tykännyt erityisesti siitä, miten yrityksessä kuunnellaan työntekijöitä.

– Uudella työntekijällä on helposti kynnys mennä sanomaan, jos jokin asia vaatisi kehittämistä. Täällä minua on kuunneltu. Tai jos jokin asia on jäänyt epäselväksi, niin täällä uskaltaa kysyä. Hierarkia on matala, päälliköidenkin työpisteelle on helppo mennä, jos on asiaa.

Parasta on pohtiminen

Kaikkein antoisinta Paakkunaisen työssä on reissaaminen ja sen mukanaan tuoma toimenkuvan monipuolisuus. Asiakkaiden luona vastaan tulee aina uusia asioita. Samoin asiakkailta tulee tuotteille keskenään erilaisia vaatimuksia, joten työssä pääsee käyttämään jatkuvasti älliä.

– Pohtimista vaativat hetket ovat parhaita – kun on linjan ääressä ja miettii, miten pääsee eteenpäin. Jokainen linja on vähän erilainen, Paakkunainen kertoo.

Haastavinta työ on silloin, kun vastaan tulee ongelma, jollaista ei ole ollut aiemmin.

– Haasteena on ratkaista ongelma siten, ettei asiakkaan tuotanto kärsi.

Ongelmanratkaisukyvyn lisäksi reissuilla auttaa, kun tutustuu hieman asiakkaan kulttuuriin ja toki myös asiakkaaseen itsessään. Työssä tärkeintä on kuitenkin se, että omaa halua oppia ala ja kehittää itseään.

– Ei tarvitse pelätä sitä, että jos ei omaa aiempaa kokemusta alalta. Tämän oppii tekemällä aika nopeasti. Toimiala oli itsellenikin etukäteen vieras, mutta työskentelin jo pian itsenäisesti asiakkaan tiloissa, Paakkunainen kannustaa.

Katso avoimet kesätyöpaikat yrityksessä

Rosendahl Nextrom