Ryhmähaastattelua käytetään usein hakuprosessin osana yksilöhaastattelujen lisäksi. Ryhmähaastattelu usein avaa hakukierroksen, tai sitä voidaan käyttää yksilöhaastattelujen jälkeen kutsumalla kokoon kiinnostavimmat hakijat.

Ajansäästö on toinen syistä, jonka vuoksi ryhmähaastatteluja suositaan. Silloin kun aikataulu on tiukka, on kätevä kutsua useampia hakijoita yhden pöydän ääreen, sen sijaan että haastattelisi heidät kaikki yksitellen. Usein tätä tärkeämpää on kuitenkin tavoite selvittää, miten hakijat käyttäytyvät ryhmätyötilanteessa niin yhteistyön kuin kommunikointitaitojenkin näkökulmasta.

Miten ryhmähaastattelussa sitten voi varmistaa positiivisen mielikuvan ja erottautumisen edukseen?

Erottaudu ryhmähaastattelussa yksityiskohdilla

Tässä haastattelussa on muitakin kuin sinä, joten pukeudu siten, ettet sulaudu massaan, vaan erotut jollakin tavoin joukosta. Tämän tarkoituksena on lähinnä jäädä paremmin haastattelijan mieleen, ja hyvä kikka voi esimerkiksi olla jokin värikäs huivi tai koru, miehellä kravatti tai paidan kuosi.

Tunne osaamisesi

Valmistaudu haastatteluun kuten yksilöhaastatteluunkin ja varmista, että tehtävää ajatellen tärkeimmät osaamisesi esimerkkeineen ovat kirkkaina mielessäsi. Kun olet varma itsestäsi ja osaamisestasi, et myöskään anna muiden haastateltavien puheenvuorojen lannistaa itseäsi, ja pystyt kertomaan omista vahvuuksistasi vakuuttavasti.

Ole sopivasti esillä haastattelutilanteessa

Esitä ideoitasi ja ajatuksiasi kun sellaisia kysytään, ja vastaa rohkeasti myös koko ryhmälle esitettyihin kysymyksiin. Muista kuitenkin antaa tilaa myös muille – ryhmähaastattelussa testataan myös käyttäytymistäsi ja rooliasi ryhmässä, ja liiallinen itsensä esille tuominen ja muiden päälle puhuminen saattaa koitua kohtalokkaaksi.

Tarjoa luovia ratkaisuja

Tämän päivän työelämässä arvostetaan yhä enemmän yrittäjähenkisyyttä, jonka voit parhaiten osoittaa luovilla ehdotuksilla. Ihminen, joka pystyy ajattelemaan laatikon ulkopuolelta ja uskaltaa rohkeasti ehdottaa uusia näkökulmia, tulee todennäköisimmin noteeratuksi kuin itsestäänselvyyksiä tai muiden sanomisia komppaava.

Kuka ottaa johtajan viitan?

Usein ryhmähaastattelun yhtenä osana suoritetaan jonkinlainen ryhmätehtävä, jossa jäsenten tulee yhdessä selvittää jokin haaste. Tällaisissa tilanteissa johtajan viitan nappaa yleensä luontaisesti johtajuuteen taipuvainen henkilö. Jos se et ole tässä ryhmässä sinä, voit kuitenkin osoittaa johtajuutta myös muissa tilanteissa haastattelun aikana esimerkiksi kannustamalla muita, antamalla hyvää palautetta jonkun toisen ideasta, ja kuuntelemalla huolellisesti myös muiden näkökulmia.

Kehonkieli hallintaan

Osoita kehonkielelläsi olevasi kiinnostunut siitä muut sanovat, ja osallistu aktiivisesti eleilläsi, istuma-asennollasi ja katsekontaktilla muihin. Jos vetäydyt omiin oloihisi, jäät auttamatta sivuun ja toimintasi saatetaan tulkita kyllästyneisyydeksi. Kiinnostustasi voit osoittaa myös tekemällä muistiinpanoja, ja lähettämällä haastattelun jälkeen kiitos-viestin haastattelijalle.

Vinkit kokosi ja muokkasi Undercover Recruiterin artikkelin pohjalta.

Mirva Puranen
Monster.fi